Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lvovo literatūros forume – Lietuvos knygos ir jų autoriai

Rugsėjo 15–16 dienomis Lietuvos kultūros institutas Ukrainos literatūros festivalyje pristato lietuvių literatūrą, teigiama pranešime žiniasklaidai. Šį kartą Lietuvai atstovauja rašytojai Rimantas Kmita, Marius Burokas ir Sara Poisson, filosofas Gintautas Mažeikis, literatūros tyrinėtoja Loreta Mačianskaitė, vertėja Beatričė Beliavciv ir politologas, poetas Adas Jakubauskas.
Ukrainos literatūros festivalis 2016 m.
Ukrainos literatūros festivalis 2016 m. / Lietuvos kultūros instituto nuotr.

Šiųmetė festivalio tema – „Kūrybos taškas“. Jo metu S.Poisson ir M.Burokas skaitys savo kūrybą šiuolaikinės lietuvių poezijos renginiuose, taip pat dalyvaus poezijos ir muzikos naktyje „Non stop“.

R.Kmita su vertėja B.Beliavciv intriguos auditoriją šiuo metu leidėjo Ukrainoje ieškančio romano „Pietinia kronikas“ vertimo ištraukomis.

Lietuvos kultūros instituto nuotr./Ukrainos literatūros festivalis 2016 m.
Lietuvos kultūros instituto nuotr./Ukrainos literatūros festivalis 2016 m.

Viešoje diskusijoje apie tautinių mažumų paveldo likimą šiandieninėje Ukrainoje ir Lietuvoje pasisakys Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas A.Jakubauskas ir Vytauto Didžiojo universiteto profesorius filosofas G.Mažeikis.

Festivalyje bus pristatytos trys į ukrainiečių kalbą šiemet išverstos Lietuvos autorių knygos: Antano Škėmos apysaka „Saulėtos dienos“, Icchoko Mero romanas „Lygiosios trunka akimirką“ (abi knygas išleido leidykla „Bright Star Publishing“) ir Leonido Donskio kartu su Zygmuntu Baumanu parašyta knyga „Takusis blogis“ (leidykla „Duch i litera“).

Lvovo tarptautinio literatūros festivalio programa – tai 1000 renginių per 5 dienas. Renginiai vyksta pagrindinėje festivalio vietoje – Menų rūmuose ir dar 40-yje erdvių, pasklidusių po visą Lvovo senamiestį. Šiemet Lvovo literatūros festivalis organizuojamas 20 kartą, nuo 2001-ųjų jis tapo tarptautiniu renginiu. Daugiau apie festivalį – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito