Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos rašytojai planuoja kelionę į Ukrainą, renka paramą kariams bei menininkams

Gruodžio pradžioje Lietuvos rašytojų sąjungos atstovai Marius Burokas, Donatas Petrošius, Laurynas Katkus važiuoja į Ukrainą, kur šalies sostinėje dalyvaus diskusijoje bei skaitymuose su Ukrainos rašytojais, – praneša Lietuvos rašytojų sąjunga.
Apšaudytas Charkivas
Apšaudytas Charkivas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Šios kelionės metu planuojama susitikti su vietos rašytojais, nuvežti Ukrainos kariams reikalingų daiktų ir Lietuvos rašytojų finansinę paramą.

Pasak Sąjungos išplatinti pranešimo, Ukrainos kariams reikia įvairių daiktų – planšečių, racijų, kilimėlių, neperšlampančių drabužių, naktinio matymo prietaisų, šiltų miegmaišių. Šiuos reikalingus daiktus ketinama pirkti iš surinktų lėšų.

Taip pat Lietuvos rašytojų sąjunga ketina paremti ir konkrečius, sunkiai besiverčiančius rašytojus, jų šeimas. Viena iš jų – rusų pagrobto ir be žinios dingusio žinomo rašytojo Volodymyro Vakulenkos šeima, gyvenanti Kapytolivkoje, prie Iziumo.

Visus norinčius prisidėti prie šios iniciatyvos prašoma siųsti savo auką į Lietuvos rašytojų sąjungos literatūros fondo sąskaitą (LT567300010002448298, Swedbank AB, banko kodas 73000, su prierašu „Parama Ukrainai“) arba galima aukojamus pinigus atnešti į Lietuvos rašytojų sąjungą (adresas K. Sirvydo 6, Vilnius).

Aukos bus renkamos iki šių metų gruodžio 2 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas