Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Nastaravičius: populiarėjančios el. knygos nereiškia besikeičiančių skaitymo įgūdžių

Vilniaus knygų mugės LRT studijoje diskusiją vedęs rašytojas vedėjas Mindaugas Nastaravičius džiaugėsi, kad kultūriniai renginiai „Litexpo“ parodų rūmuose jau sulaukia tiek pat daug lankytojų kaip ir statybų ar automobilių parodos. Pasak rašytojo, Knygų mugė yra puiki galimybė prekybininkams pristatyti naujienas ar išparduoti likusias knygas, o skaitytojams – po vienu stogu rasti beveik visus naujausius Lietuvoje išleistus kūrinius.
Mindaugas Nastaravičius
Mindaugas Nastaravičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kalbėdamas apie viešojoje erdvėje aktyvią diskusiją, kad elektroninės knygos gali numarinti spausdintą literatūrą, M.Nastaravičius tai prilygino kalboms apie televizijos išnykimą.

„Yra diskusijų, kad ateityje dings televizija, atsiras kitos medijos. Man atrodo, kad galbūt ateityje dings televizorius, bet ne televizija. Lygiai taip pat galbūt spausdintinę knygą, laikraštį ar žurnalą pakeis elektroniniai variantai, bet iš esmės svarbu yra istorija, siužetas ir mūsų susitikimas su juo“, – LRT sakė M.Nastaravičius.

Naujų technologijų veržimąsi į rinką iliustruoja Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto paskelbtas populiariausių knygų 12-tukas, kuriame – net dvi elektroninės knygos.

„Tai irgi yra ryški tendencija, kad dalis kūrybos, dalis autorių pereina į tą alternatyvią elektroninę erdvę. Bet ar tai ką nors pasako apie besikeičiančius mūsų skaitymo įgūdžius? Manau, kad ne“, – savo nuomone dalijosi M.Nastaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito