Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mantvydas Leknickas: „Kita mano knyga privalo turėti išliekamąją vertę“

Šiek tiek mažiau nei prieš metus pasirodžiusi Mantvydo Leknicko knyga „Kniedytos mintys“ neretai įvardinama kaip internetinės rinkodaros projektas bei poezijos sensacija - naudojantis vien tik socialiniais tinklais, pirmasis poezijos knygos tiražas buvo išgraibstytas per savaitę.
Mantvydas Leknickas
Mantvydas Leknickas / Leidyklos „Vaga“ nuotr.

Nei viena poezijos knyga debiutantė nebuvo sulaukusi tokio dėmesio bei sėkmės. Tačiau fenomenalus jauno rašytojo atėjimas į literatūrą siejamas ne tik su gebėjimu naudotis socialinėmis medijomis, nuoširdžiu bendravimu su gerbėjais, bet ir su talentu taikliai, sugestyviai, lakoniškai dėstyti mintis.

Šių dienų Romeo pakrikštytas autorius turi per 51 tūkstantį gerbėjų „Facebook“ socialiniame tinkle, jo mintys ir po beveik metų nuo knygos pasirodymo plinta it virusas. Autorius tikina, kad į skaičius žvalgytis nemėgsta ir to nesureikšmina, tačiau būti skaitomu bei turėti tiek kūrybos gerbėjų, anot autoriaus, tikrai malonu. Viena labiausiai intriguojančių temų, pelniusi tiek simpatijų – meilė.

Gerbėjų ratas iki šiol negali nurimti, kas tas šaltinis, įkvėpęs autorių tiek daug kalbėti eilėmis apie šį jausmą. Autorius sako:  „Meilė – tai jausmas, kurį privalo patirti kiekvienas. Deja, šiandieniniame pasaulyje ši sąvoka ir jausmas neretai praranda tikrąsias reikšmes, o ir kalbėti apie ją pasiryžtame vis rečiau. Aš stengiuosi tai pakeisti.“  Tačiau paklaustas apie ateities planus, kokios temos dominuotų leidžiant antrąją knygą ir ar tai būtų panašios temos, Mantvydas Leknickas lieka paslaptingas: „Kokia ji bus – dar nežinau. Turiu tik tikslą, kad ji privalo turėti išliekamąją vertę ir būti aktuali šiandieniniam jaunam žmogui.“

Turiu tik tikslą, kad ji privalo turėti išliekamąją vertę ir būti aktuali šiandieniniam jaunam žmogui

Neapsiribojantis viena veikla - baigęs politikos mokslus, debiutavęs kaip rašytojas, įkūręs savo reklamos agentūrą – Mantvydas Leknickas visai neseniai sudalyvavo didelio visuomenės palaikymo sulaukusioje socialinėje akcijoje „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“. Komentuodamas pasiryžimą dalyvauti tokioje prasmingoje veikloje ir kaip tai siejasi su kūryba, rašytojas sako: „Esu įsitikinęs, kad privalau prisidėti prie įvairių iniciatyvų, akcijų ir skatinti kitus jaunus žmones nebūti abejingais. Turėdamas galimybę nemažai auditorijai ištransliuoti savo kūrybą, tam tikra prasme daryti įtaką, stengiuosi nepamiršti ir to, kad galiu kažkam padėti ar patarti, todėl tai dariau ir darysiu toliau“. 

Spalio 23 dieną, 18 val. knygyne VAGA (PLC „Mega“, Kaune) susitikite su Mantvydu Leknicku – bus kalbama apie knygoje sugulusias mintis, aktualias temas, o atėjusieji turės galimybę iš arčiau susipažinti su žmogumi, kuris kniedytomis mintimis pavergė minias. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas