Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažvydas Šimkus: knygoje „Nuo tuštybės iki amžinybės“ kiekvienas atras kažką savito

Išgyvenimai, gilios mintys, įtraukianti ir širdies gelmes siekianti kūryba – visa tai sutelpa į naują Mažvydo Šimkaus knygą „Nuo tuštybės iki amžinybės“. Mažvydas Šimkus – gyvenimo režisierius, rašytojas, lektorius, koučeris. Žmogus, atsisakęs patogaus gyvenimo dėl to, kad galėtų įkvėpti kitus.
Mažvydas Šimkus
Mažvydas Šimkus / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Antradienį Kaune vyks knygos pristatymas, kurio metu autorių kalbins Saulius Bagdonas. Prieš knygos pristatymo renginį su Mažvydu Šimkumi susitikome pasikalbėti apie tai, kaip gimė ši eilėraščių knyga ir kokiems žmonėms ji skirta.

– Kaip gimė knygos idėja? Kodėl pasirinkote rašyti būtent eilėraščių knygą?

– Nuo pat paauglystės rašydavau eilėraščius. Dar būdamas 14 metų išgyvenau savo pirmąją meilę ir jausdamas, kad „manęs niekas nesupras“, sėdau prie kompiuterio ir pradėjau rašyti. Per eilę metų, keliaujant gyvenimo keliu ir keičiantis pačiam, gimė daugybė eilėraščių, kurie įkvepė ne vieną žmogų, todėl supratau, kad privalau tuo pasidalinti.

– Teigiate kad į šią knygą sudėjote visą savo patirtį, jausmus, ieškojimus ir išgyvenimus, tačiau kartu tikite, kad šiose eilėse kiekvienas ras kažką savito, pažįstamo ir artimo. Kaip įsivaizduotumėte savo knygos skaitytoją?

– Manau, kad knyga universali, todėl jos skaitytojas gali būti bet kuris iš mūsų. Amžius yra tik skaičius žmogaus pase. Iš tikrųjų visi esame skirtinguose savo gyvenimo etapuose, unikalioje kelionėje, todėl nesvarbu ar jums yra 14 ar 54-eri metai, jeigu esate žmogus, vadinasi, gyvenote, mylėjote, ėjote, darėte, klydote, todėl knygoje tikrai rasite kažką savito ir pažįstamo.

Projekto partnerio nuotr./Mažvydas Šimkus „Nuo tuštybės iki amžinybės“
Projekto partnerio nuotr./Mažvydas Šimkus „Nuo tuštybės iki amžinybės“

– Jūsų poezijoje ryškus moters vaidmuo, ar knygoje galima rasti meilės eilėraščių?

– Taip, būtent moterys ir dėl jų patirti išgyvenimai įkvėpė mano kūrybą, nuo jų viskas prasidėjo. Tiesa, tiesioginių laiškų, skirtų konkrečioms moterims nėra, tačiau eilėraščiuose galima rasti universalių, romantikos ir meilės apraiškų.

– Taip pat vedate įvairius saviugdos ir motyvacinius seminarus, kokioms temoms jų metu skiriate daugiausiai dėmesio?

– Aš atsisakiau patogaus darbo ir komforto dėl to, kad galėčiau padėti žmonėms padaryti savo gyvenimą geresnį ir išmokti džiaugtis gyvenimu. Šiuo metu seminarų vedimas yra mano pagrindinė veikla, juose kalbu įvairiomis temomis: kaip prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą, kaip pasitikėti savimi, kaip siekti savo tikslų.

Projekto partnerio nuotr./Mažvydas Šimkus
Projekto partnerio nuotr./Mažvydas Šimkus

Taip pat vedu stiprias meditacijas, stovyklas, po kurių žmonės keičia savo gyvenimus. Žmonės, kurie atsiduria mano seminaruose, užsiėmimuose ar stovyklose, patys pajaučia, kad aš tai darau iš širdies. Nekalbu apie teoriją, dalinuosi tik savo praktine patirtimi, tai, ką esu pats atradęs, padaręs.

– Kokią literatūrą mėgstate skaityti? Galbūt galėtumėte rekomenduoti ką nors iš neseniai perskaitytų knygų?

– Rytais skaitau saviugdos knygas ir šventraštį. Kai manęs paklausia, kokią knygą galėčiau rekomenduoti, visada paklausiu, kokia tema šiai dienai yra aktuali. Paskutinė knyga, kurią neseniai perskaičiau – Leo Babauta „Ar žinai kodėl sunku būti laimingu?“.

Mažvydo Šimkaus knygos „Nuo tuštybės iki amžinybės“ pristatymas vyks lapkričio 27 d. 18.30 val. VAGOS knygyne (PC „Mega“, Kaune).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas