Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstamiausia Algirdo Butkevičiaus vaikystės knyga – „Grafas Montekristas“

Trečiadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje dalyvavo šventinio Bibliotekų metų renginio „Vasara su knyga. Nuo saulėtekio iki saulėlydžio“ atidaryme.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Organizatorių nuotr.

Renginio metu premjeras sveikino gražios iniciatyvos autorius, dalijosi savo įspūdžiais skaitant knygas ir atsakė į organizatorių klausimus. Prasidedant renginių ciklui „Vasara su knyga. Nuo saulėtekio iki saulėlydžio“ premjeras knygų mėgėjams linkėjo naujų įspūdžių, literatūrinių atradimų ir turiningų atostogų su knyga rankose.

Vyriausybės vadovas sakė, kad, nepaisant didelio užimtumo, visuomet stengiasi rasti laiko knygoms. „Kasdien po darbo į namus parsivežu šūsnis įvairiausių dokumentų, raštų, kuriuos turiu perskaityti iki kitos darbo dienos pradžios, todėl natūralu, kad knygoms laiko lieka nedaug. Tačiau labai mėgstu skaityti, todėl man, asmeniškai, atostogos yra pats geriausias metas skaitymui. Kasmet jau iš anksto pradedu kaupti, kaip aš vadinu, atostogų biblioteką“, – įspūdžiais dalijosi ministras pirmininkas.

Kasmet jau iš anksto pradedu kaupti, kaip aš vadinu, atostogų biblioteką.

Premjeras pridūrė, kad daugiausia skaito dalykinę literatūrą – knygas apie ekonomiką, vadybą, psichologiją. „Nebijau pasirodyti nuobodus. Manau, kad pasaulyje pripažintų ekspertų, savo srities žinovų parašytos knygos intriguoja ne mažiau nei įvykių kupini romanai, o taip pat leidžia papildyti savo žinias ir vėliau jas pritaikyti praktikoje“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Paklaustas, ką skaitydavo vaikystėje, A.Butkevičius sakė, jog atsakingai perskaitydavo mokytojų rekomenduojamą literatūrą, o labiausiai įsiminusi knyga – tai Aleksandro Diumą nuotykių romanas „Grafas Montekristas“.

Atsakydamas į klausimą, apie ką pats norėtų parašyti knygą, premjeras A. Butkevičius sakė, kad vadovaujant ministrų kabinetui tenka išgyventi daug netikėtumų, sutikti įdomių žmonių, diskutuoti įvairiomis temomis. „Patirties užtektų ir dramai, ir komedijai, ir trileriui, ir detektyvui“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Trečiadienį iki 21.30 val. penkiose Lietuvos apskričių viešosiose bibliotekose (Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos) bus skaitoma geriausia 2015 m. jaunimo knyga – Rebekos Unos „Atjunk“.

Knygos skaitymai transliuojami Bibliotekų metų „YouTube“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito