Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 28

Smurtas, prievarta ir persekiojimai „dark romance“ žanro knygose: problemiška ar romantiška?

Kai augau, buvo priimtina sakyti, kad jei kokie klasiokai ar bernai kieme tampo už kasų, stumdo ar pakiša koją – jiems patinki. Kai užaugau ir ėmiau gilintis į smurto artimoje aplinkoje, neapykantos nusikaltimų temas, išgirdau ne tik daug istorijų, faktų ir statistikos, bet ir gėdinimo.
„Dark romance“
„Dark romance“ / Shutterstock nuotr.

„Tai ko ji neišeina, jei vyras muša?“; „Ko tik dabar pasakė, jei išprievartavo ją prieš 15 metų?“. Nesakau, kad tai, ką girdėjome vaikystėje, ir tai, ką leidžiame su savimi daryti šiandien, o gal ir ką toleruojame kitų elgesyje, visuomet būtinai susiję. Bet kaip dažnai iš tiesų blogą, o kartais ir siaubingą elgesį toleruojame ne tik kasdienybėje, bet ir vartojamose medijose – filmuose, serialuose, knygose?

O gal ne tik toleruojame, bet ir romantizuojame, leisdami tariamą meilę išreikšti per smurtą, visai kaip sakydami, kad tave pastūmęs iš tiesų yra tave įsižiūrėjęs? Ir kaip tai susiję?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne