Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiarumo neprarandantis A.Čekuolis savo sėkmės receptą įvardijo dviem žodžiais

Bene kiekvieną kartą įžengus į Vilniaus knygų mugę ten sutiksite 84 metų Algimantą Čekuolį. Tai vienas tų autorių, kuris mugėje su skaitytojais bendrauja visas keturias dienas. Nuo ryto – iki vakaro. Ir nereikia stebėtis – norinčiųjų trumpai pakalbėti ir gauti jo autografą – netrūksta. Net įsibrovus į minią ir uždavus A.Čekuoliui kelis klausimus, jis tuo pat metu bando ir pasirašinėti knygas.

„Lukterkite, spauda“, – su šypsena jis palydi gerbėjus ir ragina turėti kantrybės.

A.Čekuolis sako, kad keturių dienų maratonas knygų mugėje – jam įprastas dalykas. „Tai bene vienintelė proga man susitikti su skaitytojais“, – pasakoja jis.

Tačiau yra ir daugiau priežasčių. „Ką darai, daryk gerai. Ir ką pradėjai, būtinai užbaik – nenutrauk per pusę“, – aiškina jis savo kūrybos ciklą, kuris prasideda su knygos parašymu ir baigiasi susitikimu su jos skaitytoju.

O knygų A.Čekuolis į lentynas yra išsiuntęs daugiau nei dešimt. Šiais metais Vilniaus knygų mugėje pristatomas naujausias, kaip pats autorius vadina, prozos faktų rinkinys „Apie jūreivius. Jų meilės ir kitos tikros istorijos“.

VIDEO: Vilniuje startavo vienas didžiausių renginių – knygų mugė

Jau tapo įprasta, kad kasmet A.Čekuolis pristato po naują knygą.

„Nelabai didžiuojuosi savo produktyvumu, ir daug kas į mane dėl to kreivai žiūri. Aš stengiuosi save riboti, bet vis tiek kiekvienais metais išeina po naują knygą“, – šypsosi gerbėjų apsuptas A.Čekuolis ir čia pat išduoda savo sėkmės receptą.

Pasak jo, alinantį knygos rašymo darbą galima gerokai sutrumpinti – pakanka kiekvieną dieną parašyti po tris puslapius. „Per metus taip susidaro daugiau nei 900 puslapių, iš kurių du trečdaliai atmetami. Tačiau čia svarbiausi raktiniai žodžiai – kiekvieną dieną“, – dėsto autorius.

O ką pats skaito A.Čekuolis?

Bene labiausiai jį įkvėpęs autorius – anglų rašytojas Frederickas Forsythas, kuris yra žurnalistas, politikos komentatorius, geriausiai žinomas dėl savo trilerių apie šnipus.

Šiuo metu A.Čekuolis daugiausia dėmesio skiria anglosaksų literatūrai.

„Mėgstu gerą literatūrą. Tai nauja kryptis – faktų proza“, – pasakoja autorius. Savo kūrybą A.Čekuolis taip pat vadina faktų proza.

Pasak jo, nereikia ieškoti kitokių literatūros kūrinių, tam pakanka skaityti faktus.

„Man kiekvieno žmogaus gyvenimas yra įdomus, tai kokiam velniui reikia ką nors išgalvoti?“, – juokauja A.Čekuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas