Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prasidėjo Klaipėdos knygos rinkimai: sulaukta rekordinio skaičiaus dalyvių

37 – tiek knygų šiemet dalyvauja Klaipėdos knygos rinkimuose. Konkursą I.Kanto viešoji biblioteka organizuoja aštuonioliktą kartą.
I.Kanto bibliotekoje pristatytas  aštuonioliktas Klaipėdos knygos konkursas
I.Kanto bibliotekoje pristatytas aštuonioliktas Klaipėdos knygos konkursas / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Kaip pasakojo bibliotekos vadovė Renata Rudienė, šiemet konkursas kiek pasikeitė. Atsirado nauja nominacija – klaipėdietiška knyga. Visai nesvarbu, ar autorius klaipėdietis, ar leidykla veikia Klaipėdoje.
„Konkursas išaugo, dar nesame turėję tiek dalyvių. Į konkursą sugrįžo ir kai kurios leidyklos“, – pasakojo R.Rudienė. Konkurse – kelios knygos vaikams, keturios poezijos knygos, penkios istorinės knygos, penki albumai.

Įdomu, kad dviejų knygų autorės – bibliotekininkės. I.Kanto bibliotekos darbuotoja Loreta Liutkutė išleido romaną „Manekenas“, I.Simonaitytės bibliotekos darbuotoja Agnesa Kenešytė-Gricė – „Purslus“.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Konkurse dalyvauja 37 knygos
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Konkurse dalyvauja 37 knygos

Konkurse dalyvauja ir gerai žinoma rašytoja Ignė Ale su romanu „Visi vieniši žmonės“. Šiuolaikinis romanas, kaip jį pristato pati autorė, taip pat pasakoja apie bibliotekininkę. „Tai meilės laiškas Klaipėdos miestui, knygai“, – teigė I.Ale.

Konkurse – ir neseniai Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus išleista knyga „Jūros druska ant lūpų“. Komiksas apie Klaipėdos kraštą – dar retas žanras. Kaip pasakojo muziejaus vadovas dr. Jonas Genys, tai galimybė netradiciniam skaitytojui pažinti istorija. „Galvočiau taip: jei jungtis susiformuoja tarp mokytojo ir mokinio, ta knyga gali būti labai patraukli ir turės daug skaitytojų“, – kalbėjo muziejaus vadovas.

Konkurse vėl dalyvauja žurnalistas Mindaugas Milinis su knyga „Smogiko išpažintis“. Vos prieš du mėnesius išleista knyga graibstoma bibliotekose, knygynuose. „Demaskuojamas mitas apie partizanus, neva žudžiusius civilius“, – apie istorinį romaną atsiliepė rašytojas M.Milinis.

Organizatorių nuotr./Knygos „Jūros druska ant lūpų“ fragmentas
Organizatorių nuotr./Knygos „Jūros druska ant lūpų“ fragmentas

Dar vienas ryškus leidinys, jau nominuotas ir kitame konkurse – Lietuvos jūrų muziejaus išleistas „Pingvinas Lituanicus, arba Lietuviško pingvino istorija“. Autorius – muziejininkas Pavelas Kulikovas, ilgus metus tyrinėjęs pingvinus. Knyga parašyta žaismingu stiliumi. Iliustracijas kūrė dailininkė Viktorija Ežiukas.

Su visomis konkurse dalyvaujančiomis knygomis galima susipažinti I.Kanto bibliotekoje Kauno gatvėje. Konkurso metu bus renkama ir populiariausia knyga. Už ją balsuoti galima internetu arba atvykus į biblioteką. Iki pat balandžio pabaigos bibliotekoje bus pristatomos knygos, organizuojami susitikimai su autoriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas