Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pristatoma Marijaus Šidlausko eseistika

Spalio 25 d. (trečiadienį) 17 val. Klaipėdos viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje vyks Marijaus Šidlausko knygos Kairiarankio kentauro pėdomis (2023) sutiktuvės. Pokalbyje dalyvaus autorius, literatūrologai Viktorija Daujotytė, Gediminas Mikelaitis ir knygos sudarytoja Nida Gaidauskienė.
Išėjo nauja Marijaus Šidlausko knyga
Išėjo nauja Marijaus Šidlausko knyga / Organizatorių nuotr.

Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto išleista knyga – tai Marijaus Šidlausko kultūrinės eseistikos, kritikos straipsnių, recenzijų rinkinys, sudarytas iš dvidešimties pastarųjų metų brandžiausių publikacijų ir viešų pasisakymų. Nidos Gaidauskienės sudaryta knyga yra iliustruota nuotaikingomis Regimanto Tamošaičio, Vlado Braziūno ir kt. nuotraukomis.

Joje jaučiama intelektualinio detektyvo intriga, aptariamos vertingos knygos, kalbama apie teksto malonumą, dievoieškos formas literatūroje ir kita.

Regimanto Tamošaičio nuotr./doc. dr. Marijus Šidlauskas
Regimanto Tamošaičio nuotr./doc. dr. Marijus Šidlauskas

Pasak įvadinio žodžio autorės Vilniaus universiteto docentės Ritos Tūtlytės, Kairiarankio kentauro pėdsakais „turėtų būti kultūros žmogaus parankinė knyga. Gyvos ir aktualios Marijaus Šidlausko mintys, šmaikšti kritika akivaizdžiai kyla iš pačios asmenybės šerdies, iš rūpesčio dėl mūsų visuomenės vertybių, laikysenų ir iš meilės bei pagarbos: gyvenimui, kultūrai, literatūrai“.

Apie autorių. Literatūrologas, literatūros kritikas Marijus Šidlauskas yra humanitarinių mokslų daktaras, ilgametis Klaipėdos universiteto docentas, Lietuvos rašytojų sąjungos narys. Jo tekstai išsiskiria plačia erudicija, unikaliu stiliumi. Už literatūros kritikos bei eseistikos darbus M. Šidlauskas yra pelnęs tris premijas: Jotvingių (1996), Ievos Simonaitytės (2008) ir Vytauto Kubiliaus (2014). Ankstesnės jo autorinės knygos − Poetas ir visuomenė XIX–XX amžių sankirtose (1994), Orfėjas mokėjo lietuviškai (2006). Didžiulio susidomėjimo sulaukė M. Šidlausko pokalbių su akademike Viktorija Daujotyte knyga Vartai į abi puses (2015).

Tikimės, kad dėmesio susilauks ir šis rinkinys. Renginys nemokamas. Laukiame!

Knygos viršelio dizaineris – Rokas Gelažius, viršelio nuotrauka – Egidijaus Gaidausko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas