Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pristatomas naujausias V.Landsbergio čiurlionianos opusas „Debesies laivu. Užrašai apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį“

Liepos 4 d., antradienį, 17 val. M . K. Čiurlionio namuose-muziejuje Druskininkuose (M.K.Čiurlionio g. 35) vyks susitikimas su prof. Vytautu Landsbergiu, rašoma pranešime spaudai.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Tomo Ivanausko nuotr.

Profesorius skambins M.K.Čiurlionio kūrinius, dalinsis savo mintimis apie Čiurlionį ir jo širdies ryšį su vaikystės miestu – Druskininkais. Bus pristatyta naujoji V. Landsbergio knyga „Debesies laivu. Užrašai apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį“.

Šiemet Druskininkuose įsikūrę Čiurlionio namai-muziejus pažymi savo veiklos 60 metų jubiliejų. Šiai sukakčiai paminėti planuojami renginiai ir parodos. Dviejų kompozitoriaus ir dailininko seserų pastangomis įkurtas muziejus iki šiol yra ypač populiari vieta, kviečianti kiekvieną susipažinti su muzikaliosios Čiurlionių šeimos gyvenimo ritmu, asmeniškai pergyventi didžiojo genijaus šeimos aplinką. Nedaug beturime liudininkų, galinčių asmeniniais prisiminimais byloti apie visą muziejaus gyvavimo istoriją, pasidalinti atsiminimais ne tik apie muziejaus gyvavimo pradžią, bet taip pat ir klausytojams atskleisti pačias įvairiausias Čiurlionių šeimos bei jų aplinkos gyvenimų įdomybes.

Nuo studijų konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija) laikų pasinėręs į Čiurlionio palikimo tyrinėjimą, habilituotas mokslų daktaras, daugelio Lietuvos ir užsienio universitetų garbės daktaras, profesorius Vytautas Landsbergis yra vienas svarbiausių pasaulyje didžiojo Lietuvos genijaus kūrybos advokatų, dar kartą grįžtantis į Druskininkus pasidalinti savo naujaisiais čiurlionianios vaisiais.

Tai jau bene penkiolikta vieno svarbiausių Čiurlionio palikimo tyrinėtojo Vytauto Landsbergio knyga apie garsiausią lietuvių menininką. Joje skaitytojas atras labai įvairius tyrinėtojo užrašus iš asmeninio archyvo, įvairiomis progomis sakytas kalbas, mintis apie atskirus Čiurlionio muzikos ir tapybos kūrinius bei saitus, jungiančius skirtingas Čiurlionio saviraiškos sritis.

Knygoje, suskirstytoje į kelias pagrindines tematines erdves, apimančias mažiau nagrinėtus menininko biografijos aspektus, muzikos ir tapybos raiškos giminingumą, kūrybos išsaugojimą ir sklaidą po autoriaus mirties, bei apmąstymus apie čiurlionistikos ateities kelius, vietą atranda ir niekur iki šiol neskelbti straipsniai, ir naujai parašyti Vytauto Landsbergio apmąstymai, todėl kai kuriuos knygos tekstus skiria daugiau kaip 60 metų. Mozaikiškas knygos tekstų išdėstymas skaitytojui leidžia pajusti tyrėjo, visą gyvenimą neapleidusio Čiurlionio tematikos, dėmesio lauko kaitą ir jo santykio su didžiojo Lietuvos genijaus raidą – tai tarsi Vytauto Landsbergio čiurlionistinė autobiografija.

Vytauto Landsbergio susitikimo su Čiurlionio kūrybos mylėtojais Druskininkuose, skambės profesoriaus atliekami M.K.Čiurlionio kūriniai, bus galima įsigyti naująją knygą „Debesies laivu. Užrašai apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį“, išgirsti autoriaus mintis apie Čiurlionio Druskininkus ir artėjantį genijaus 150-ųjų metinių minėjimą. Vakarą moderuos pianistas Rokas Zubovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas