Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešios leidyklos „Vagos“ naujienos

Leidykla „Vaga“ pristato 6 išleidžiamas knygas: Rosita Lekavičienė, Dalia Antinienė  „Bendravimo psichologija šiuolaikiškai: žinios ir užduotys“, Susan Forward „Emocinis šantažas“, Rachel Simmons „Gera tokia, kokia yra“, Markas Miodownikas „Įstabiosios medžiagos“, Claude’as M.Steineris „Scenarijai, kuriais gyvena žmonės“, Tara Mohr „Siek daugiau“.
Knyga
Knyga / 123rf.com nuotr.

Rosita Lekavičienė, Dalia Antinienė „Bendravimo psichologija šiuolaikiškai: žinios ir užduotys“

Ši knyga yra Lietuvoje populiaraus vadovėlio ,,Bendravimo psichologija šiuolaikiškai“ papildinys. Autorės pateikia naujų bendravimo psichologijos žinių – nekartoja pagrindinės vadovėlyje esančios informacijos.

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Rosita Lekavičienė, Dalia Antinienė  „Bendravimo psichologija šiuolaikiškai: žinios ir užduotys“
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Rosita Lekavičienė, Dalia Antinienė „Bendravimo psichologija šiuolaikiškai: žinios ir užduotys“

Čia taip pat rasite įvairių užduočių ir savitikros testų, padėsiančių įtvirtinti perskaitytą medžiagą. Mokomasis turinys apima svarbiausius bendravimo psichologijos klausimus, todėl yra lengvai taikomas įvairiems komunikacijos problemas nagrinėjantiems moduliams. Leidinys skirtas ne tik studentams, bet ir visiems, kas siekia bendrauti geriau.

Susan Forward „Emocinis šantažas“

„Jei tik tu tikrai mane mylėtum...“

„Po visko, ką dėl tavęs padariau...“

„Kaip gali būti toks savanaudis...“

Girdėta? Tai tik keli emocinio šantažo – galingos manipuliacijos formos, kuria artimi žmonės grasina mus nubausiantys už tai, kad nesielgiame taip, kaip nori jie – pavyzdžiai. Emociniai šantažuotojai supranta, kad santykius su jais branginame, žino pažeidžiamiausias mūsų vietas ir didžiausias paslaptis. Jie yra mūsų motinos, tėvai, partneriai, vadovai, bendradarbiai, draugai ir mylimieji. Kad ir kaip šantažuotojams rūpėtume, jie naudojasi intymiausiomis žiniomis apie mus, kad gautų, ko siekia: priverstų mus paklusti.

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Susan Forward „Emocinis šantažas“
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Susan Forward „Emocinis šantažas“

Knygoje bestselerių autorė Susana Forward narsto santykių, kuriems kenkia manipuliacija, anatomiją ir pataria, kokiais būdais, tapus emocinio šantažo taikiniu, įmanoma apsiginti. Skaitytojai gali tuoj pat pradėti taikyti autorės pateiktus praktinius scenarijus ir komunikacijos technikas, padedančias stiprinti tarpusavio santykius ir emocinio šantažo voratinklį sutraukyti visiems laikams.

S.Forward – pasaulyje garsi psichologijos mokslų daktarė, dėstytoja, grupinių terapinių užsiėmimų ir mokymų vadovė. VAGOS leidykla yra išleidusi jos bestseleriais tapusias knygas Toksiški tėvai: kaip atsikratyti skaudžios patirties ir susigrąžinti savo gyvenimą bei Toksiški uošviai: taikios strategijos, kaip apsaugoti santuoką.

Rachel Simmons „Gera tokia, kokia yra“

Kaip padėti mergaitėms atsikratyti neįmanomų sėkmės standartų ir gyventi sveiką, laimingą, visavertį gyvenimą

„The New York Times“ bestselerių autorės, lyderystės ekspertės Rachel Simmons knygoje „Gera tokia, kokia yra“ analizuojamas šiuolaikinėje visuomenėje įsigalėjęs supermergaitės kultas.

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Rachel Simmons „Gera tokia, kokia yra“
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Rachel Simmons „Gera tokia, kokia yra“

Šiandien 14–18 m. paauglės turi būti ambicingos, protingos, darbščios, aktyvios, dailios ir seksualios, sėkmingos ir visų mylimos. Jos turi puikiai mokytis, įstoti į geriausius universitetus, nors į priekį jas gena negailestinga savikritika ir nesėkmių baimė. Šiuolaikinės merginos atrodo laimingos ir labai daug pasiekusios, bet iš tikrųjų jos jaučiasi pervargusios ir nevisavertės. Jos nerimauja, kad nėra pakankamai geros, gėdijasi savo kūno, įklimpsta į žalingus įpročius ar net depresiją. Merginoms sunku susivokti, kas jos yra ir kas joms iš tikro svarbu. Jų gyvenimas neįsivaizduojamas be virtualaus bendravimo ir socialinių tinklų, tačiau labai dažnai jos jaučiasi vienišos.

Ši knyga skirta kiekvienai mamai, norinčiai padėti į suaugusiųjų pasaulį žengiančiai dukrai atsikratyti žalingų grožio ir sėkmės standartų ir gyventi sveiką, laimingą, visavertį gyvenimą – neaukojant savivertės, nekenkiant sau ir tampant brandžia asmenybe.

Kaip ugdyti pasitikėjimą savimi?

Kaip atsikratyti mokykloje įsigalėjusio perfekcionizmo kulto?

Kaip kalbėti apie savo kūną, atsiribojant nuo socialinės žiniasklaidos formuojamų standartų?

Markas Miodownikas „Įstabiosios medžiagos“

2014 m. knyga „Įstabiosios medžiagos: neįprasti pasakojimai apie tai, iš ko sudarytas mūsų pasaulis“ pelnė prestižinę Karališkosios draugijos Wintono premiją.

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Markas Miodownikas „Įstabiosios medžiagos“
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Markas Miodownikas „Įstabiosios medžiagos“

Nuo arbatos puodelio iki reaktyvinio variklio, nuo silicio lusto iki sąvaržėlės, nuo plastiko prietaisuose iki elastiko apatinėse kelnaitėse žmogaus kasdienybė perpildyta visokiausių medžiagų. Ši knyga, kupina neįprastų ir šmaikščių pasakojimų apie mūsų gyvenimą persmelkiančius inžinerijos stebuklus, pakvies visiškai naujai pažvelgti į aplinką.

M.Miodownikas yra medžiagotyros profesorius Londono universitetiniame koledže, keleto dokumentinių laidų vedėjas. Jis taip pat vadovauja Londono universitetinio koledžo Sandaros institutui (UCL Institute of Making) ir yra bendradarbiavęs organizuojant interaktyvius renginius su daugeliu muziejų, tokių kaip „Tate Modern“, „Hayward Gallery“ ir „Wellcome Collection“.

M.Miodownikas Times įtrauktas į 100-o įtakingiausių Jungtinės Karalystės mokslininkų sąrašą.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Claude’as M.Steineris „Scenarijai, kuriais gyvena žmonės“

Claude’as M.Steineris – klinikinis psichologas bei transakcinės analizės specialistas. Studijavo emocijų – ypač meilės – svarbą mūsų gyvenime, rašė, skaitė paskaitas šia tema. Knygos autoriaus ir Erico Berne’o išvystyta transakcinės analizės teorija ir pagrindinis jų įsitikinimas, kad žmonės gimsta „princais ir princesėmis, tačiau tėvai paverčia juos varlėmis“, paprieštaravo fundamentaliam psichiatrijos principui, tvirtinančiam, jog emocinių ir psichinių sutrikimų priežastys slypi žmogaus viduje.

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Claude’as M.Steineris „Scenarijai, kuriais gyvena žmonės“
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Claude’as M.Steineris „Scenarijai, kuriais gyvena žmonės“

Knygoje „Scenarijai, kuriais gyvena žmonės“ C.M.Steineris plačiau aiškina savo įsitikinimus parodydamas, kad žmonės iš prigimties yra sveiki, tačiau ankstyvaisiais gyvenimo metais susikuria tam tikrą teigiama ir neigiama aplinkinių žmonių įtaka paremtą elgesio modelį, arba gyvenimo scenarijų. Taigi pasąmoningai vaikai nusprendžia – bus laimingi ar prislėgti, nugalėtojai ar pralaimėjusieji, stiprūs ar priklausomi – ir visą likusį gyvenimą stengiasi šį sprendimą įgyvendinti.

Pasirinkusiųjų negatyvų scenarijų greičiausiai laukia pražūtingos pasekmės, nebent nepaprastas įvykis išprovokuoja sąmoningą sprendimą pasikeisti, būdą, kuriuo remdamiesi galėtume perrašyti savo gyvenimo scenarijus ir pajusti daugiau pasitenkinimo bei pradėti gyventi prasmingai.

Tara Mohr „Siek daugiau“

Atrask savo balsą, sukurk savo viziją ir veik!

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Tara Mohr „Siek daugiau“
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Tara Mohr „Siek daugiau“

Tikrai pažįstate tokią moterį – protingą, talentingą ir įžvalgią, turinčią puikių idėjų, bet siaubingai bijančią nesėkmių, gėdos ir kritikos, kad yra nepakankamai gera, kvalifikuota ar patyrusi. Pasaulinės lyderystės programos moterims ekspertė ir populiarių konferencijų pranešėja Tara Mohr knygoje „Siek daugiau“ dalijasi įkvepiančiu lyderystės modeliu, kaip įveikti abejones savimi ir imtis to, ką pati labiausiai norėtum sukurti darbe, bendruomenėje ar šeimoje.

Ši knyga ne apie įprastinę didesnių siekių sampratą – daugiau pinigų, prestižiškesnių pareigų, didesnės valdžios ar šlovės. Ji apie stipresnį kiekvienos moters laisvės pojūtį išreikšti save ir siekti tikslų, kurie iš tikrųjų atrodo reikšmingi. Autorė pateikia idėjų ir konkrečių praktinių būdų, kurie padės labiau pasitikėti savimi, atrasti savo pašaukimą ir drąsiai įgyvendinti savo idėjas. Tai leis išsivaduoti nuo perfekcionizmo ir perdėto planavimo ir veikti greitai; užuot nerimavus dėl to, ką pagalvos kiti žmonės, pajusti pasitenkinimą savimi; abejones pakeisti vidine ramybe ir išmintimi.

„Pagaliau. Ši labai svarbi knyga… padrąsins moteris atskleisti save“, – Elizabeth Gilbert, „Valgyk, melskis, mylėk“ autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas