Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedų žurnalistės knygoje „Food pharmacy / Maisto farmacija“ formuoja naują požiūrį į maistą

Vienas raktas iš sveiko gyvenimo ryšulio – sveikas maistas. Šis faktas yra žinomas, tačiau kaip teisingai suprasti ir kasdienoje pritaikyti gausybę informacijos apie žarnyno sveikatą, autoimunines ligas, priešuždegimines dietas ir kokius maisto produktus valgyti, o kokių ne?
Food pharmacy / Maisto farmacija
Food pharmacy / Maisto farmacija / Leidyklos nuotr.

Kad valgant džiaugtųsi ne tik liežuvis, bet ir visas kūnas, švedų žurnalistės Lina Nertby Aurell ir Mia Clase, konsultuojamos garsaus mitybos specialisto, profesoriaus Stigo Bengmarko ir pasitelkusios nepamirštamą humoro jausmą parašė knygą „Food pharmacy / Maisto farmacija“. Ši knyga apie žarnyno mikroflorą, gerąsias bakterijas ir uždegimus slopinantį maistą. „Food pharmacy / Maisto farmacija“ susidomėjo daugybė žmonių įvairiose pasaulio šalyje, o dabar knyga pasirodė ir lietuviškai (išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla).

Prieš keletą metų autorės susidomėjo, kaip maistas veikia mūsų savijautą ir pasijuto sutrikusios. Naujoji tyrimų patirtis, vienur – dieta 5:2, kitur – dieta LCHF, su gausiu mitybos ekspertų būriu vargiai leido laviruoti tarp visų patarimų bei patyrimų. Tad jos nutarė pačios viską išsiaiškinti.

Leidyklos nuotr./„Food pharmacy / Maisto farmacija“
Leidyklos nuotr./„Food pharmacy / Maisto farmacija“

Nors jau seniai žinoma, kad mūsų kūne gyvena trilijonai bakterijų, bet tik visai neseniai mokslininkai įžvelgė gausios ir sveikos žarnyno mikrofloros svarbą. Šiandien vis geriau suvokiame bakterijų, žarnyno mikrofloros ir geros savijautos ryšį. Žinoma, kad florą sudaro gerosios ir blogosios bakterijos ir kad pastarosios – potencialios ligų sukėlėjos. Gerosios ir blogosios bakterijos gali būti stipresnės arba silpnesnės, priklausomai nuo to, ką valgome. O per didelis kiekis blogųjų bakterijų sukelia chronišką uždegimą.

Knygoje „Food pharmacy / Maisto farmacija“ L.N.Aurell ir M.Clase kviečia mėgautis draugiškomis žarnyno bakterijomis, nuslopintu uždegimu, visiškai nauju požiūriu į maistą, sveika žarnyno mikroflora, stabiliu cukraus lygiu kraujyje ir galybe puikios energijos. Autorės pasakoja apie priešuždegiminį „supermaistą“ ciberžolę, avokadą, gvazdikėlius, kopūstus, cinamoną ir žalius bananus. Pateikdamos daug šmaikščių ir naudingų patarimų jos dalijasi niekur negirdėtais „superreceptais“.

Leidyklos nuotr./Luko Skaivokerio receptas
Leidyklos nuotr./Luko Skaivokerio receptas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas