Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tauragės biblioteka bus arčiau skaitytojų – vasaros skaitykla ir knygų mainai

Kaip sakoma, jei ne Mahometas pas kalną, tai kalnas pas Mahometą. Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešoji biblioteka vasarą siūlo praleisti su knyga rankose. Dažnai lankomose vietose galima keistis perskaitytomis knygomis, o saulėtomis dienomis skaitykla važiuos ten, kur bus daugiausiai skaitytojų.
Tokios žaismingai atrodančios knygų mainų dėžutės mieste netrukus bus penkios
Tokios žaismingai atrodančios knygų mainų dėžutės mieste netrukus bus penkios / Mortos Mikutytės nuotr.

Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešoji biblioteka šiemet gavo lėšų iš Lietuvos kultūros tarybos. Jos skirtos įgyvendinti projektams, kuriais tikimasi kuo daugiau žmonių sudominti knygomis ir jų skaitymu. Pirmiausia imtasi įgyvendinti knygų mainų dėžučių idėją. Pagalbon pasitelktas Tauragės profesinio rengimo centras. Dėžutes išmaniai ir smagiai suprojektavo šio centro mokytoja Vilma Kybartienė. Pagrindinio staliaus vaidmens ėmėsi apdailininko-statybininko specialybės mokytojas Robertas Liorančas. Pačias dėžutes puikiai surentė centro mokiniai.

Pirmosios dvi dėžutės jau įkurdintos Pilies aikštėje ir Jono Viktoro Kalvano parke. Iš viso planuojama mieste pastatyti penkias: prie katalikų bažnyčios, bendruomenių namų ir Kartų parke.

Knygų mainų dėžutės pagrindinė idėja yra siekis keistis jau perskaitytomis knygomis ar žurnalais. Tereikia atnešti skaitinį ir palikti vienoje dėžučių. Tuo pačiu galima pasidairyti – gal kas nors įdomių skaitinių paliko. Radus galima pasiimti.

Dar vienas numatytas projektas – vasaros skaitykla arčiau skaitytojų. Bibliotekos projektų vadovė Žaneta Maziliauskienė pripažįsta, kad vasarą skaitytojų sumažėja, nes daugelis nori pasimėgauti šiltais ir saulėtais orais. Tikėtina, kad tik nuvykę prie vandens pasigenda knygos rankose. Tad iš projekto lėšų biblioteka įsigijo sėdmaišių, skėčių ir netrukus su specialia knygų spinta pasirodys tauragiškių pamėgtose vasaros susibūrimų vietose.

"Planuojam, kad tokia skaitykla veiks popietėmis. Važiuos kaip kalnas pas Mahometą. Į miestą planuojam išeiti su knygomis ir žurnalais. Biblioteka gauna daug ir įvairių tikrai gerų žurnalų, bet labai nedaug žmonių ateina jų pavartyti. Tad priklausomai nuo oro stengsimės, kad gerus skaitinius pamatytų kuo daugiau žmonių. Tiesa, dar sprendžiame darbuotojų trūkumo problemą, nes vasarą daug jų atostogauja, tad tokiai skaityklai prižvelgti jau dairomės savanorių", – kalbėjo Ž.Maziliauskienė.

Lauko skaitykla prie bibliotekos jau veikia ir kiekvienas norintis gali ateiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas