Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 6 šeimyninių dramų istorijos

Ne veltui sakoma – „šeimos nepasirinksi“ – su įvairiais iššūkiais susiduria visos šeimos ir būna akimirkų, kai būti pačių mylimiausių draugijoje tampa itin sudėtinga. Dažnai, kai tampa sunku susidoroti su namuose kilusiomis šeimyninėmis situacijomis, įkvepiančių patarimų ir paguodos ieškome pas išklausančius draugus arba...knygose!
TOP 6 šeimyninių dramų istorijos
TOP 6 šeimyninių dramų istorijos
Temos: 2 Knygos Literatūra

Šeimyninių dramų romanuose skaitytojai susiduria su painiausiomis šeimų istorijomis, atranda, kaip tam tikri sprendimai paveikia atžalas ir vėliau gyvenusias šeimos kartas, priverčia perkratyti savo asmenines vertybes. Interneto knygynas patogupirkti.lt dalijasi įdomiausiais romanais apie šeimynines dramas, kurie padės nurimti ir susitaikyti, kad jokia šeima nėra tobula.

Nuoroda
Eisiu paskui tave,
Lina Nordquist
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Lina Nordquist „Eisiu paskui tave“

Švedų medikė, mokslininkė ir politikė Lina Nordquist į literatūros pasaulį įžengė su trenksmu. Vos išleista, jos knyga „Eisiu paskui tave“ 2022 m. pelnė Švedijos metų knygos titulą ir susižėrė skaitytojų simpatijas. Šiemet šis romanas pasiekė ir Lietuvą.

Knyga nukelia skaitytojus į XIX a. Skandinaviją – Uni, Armūdas ir mažasis Rūaras yra priversti palikti Norvegiją ir susirasti prieglobstį Švedijoje. Ten, po ilgų ir varginančių ieškojimų, vidury miško laukymės radę apleistą sodybą, jie privalo apsiprasti ir prisitaikyti prie naujos šalies gamtos ir ne visada geranoriškų gyventojų.

Po daugiau kaip septyniasdešimties metų toje pačioje sodyboje prie seno virtuvės stalo sėdi Kora, kartu su savo anyta Briken planuojanti savo šešuro Rūaro laidotuves. Nors šiame name ir negimė, jis čia praleido visą savo gyvenimą. Klausydamasi anytos pasakojimų, Kora pastebi vis daugiau įtrūkių šeimos istorijoje, apie kuriuos ji nė neįtarė. „Eisiu paskui tave“ – tai poetiška tamsa apgaubtas pasakojimas apie šeimos gyvenimą atšiauriame krašte, kuriame vyrauja meilė ir mirtis, sielvartas ir netikėtos šeimos paslaptys.

Nuoroda
Nykstantys saitai,
Brit Bennett
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Brit Bennett „Nykstantys saitai“

Kaip priimti teisingą sprendimą, kuris turės įtakos ateities kartoms? Amerikiečių rašytojos Brit Bennett romanas „Nykstantys saitai“ – tai provokuojantis ir išmintingas pasakojimas apie šeimą, tapatybę ir sudėtingus tarpusavio santykius.

Pagrindinės romano veikėjos – dvi seserys – identiškos dvynės Dezirė ir Stela Vinjė. Mergaitės augo Luizianos miestelio juodaodžių bendruomenėje, išsiskiriančioje itin šviesia gyventojų odos spalva. Merginoms paaugus, jos išvyko į Naująjį Orleaną, kur tikėjosi įgyvendinti savo svajones, tačiau jų gyvenimai pasuko kardinaliai skirtingais keliais. Dezirė ištekėjo už juodaodžio, susilaukė itin tamsios dukros ir grįžo į miestą, iš kurio kadaise bandė pabėgti. Tuo tarpu Stela siekia baltosios gyvenimo, susituokia su baltaodžiu, kuris apie jos praeitį nieko nežino. Nors seseris skiria didelis atstumas, jų likimai lieka susipynę. Kokią įtaką jų praeitis padarys kitai kartai?

Romane susinarpliojusios rasizmo, skirtingų socialinių pasaulių, pagarbos šeimai ir jos išsižadėjimo, kovos su savo prigimtimi temos. Tarptautiniu bestseleriu tapusi knyga – tai emocinga šeimos saga, leidžianti panirti ne tik į sudėtingus šeimų gyvenimus, bet ir praversti Amerikos istorijos puslapius.

Nuoroda
Kitas pasaulis,
Yaa Gyasi
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Yaa Gyasi „Kitas pasaulis“

Iš Ganos kilusi rašytoja Yaa Gyasi savo kūryba nukelia skaitytojus į dramatišką ir tolimąją Afriką – svetimą pasaulį su savomis taisyklėmis. Romane „Kitas pasaulis“ pasakojama istorija apie tamsią vienos šeimos likimo šerdį, paženklintą imigrantų dalios, meilės, netekties, atpirkimo ir tikėjimo.

Paauglystėje Giftė vis prašydavo mamos papasakoti jų šeimos kelionės iš Ganos į Alabamą istoriją. Taip ji ieškojo nusiraminimo herojiškuose šeimos mituose ir meilės istorijos romantikoje. Vis dėlto, išsvajotas gyvenimas Amerikoje greitai išslydo iš rankų – kai jos tėvas su broliu paniro į sunkią imigrantų realybę Amerikos pietuose, iš keturių šeimos narių liko tik jiedvi su mama. Po daugelio metų, norėdama suvokti jos brolį sunaikinusią priklausomybę nuo narkotikų, Giftė atsigręžia į mokslą. Bet kai jos motina apsistoja kartu, Giftė netrunka suprasti, kad jų šeimos traumų šaknys siekia daug giliau, nei ji kada būtų pagalvojusi.

Nuoroda
Mūsų smagiausios dienos,
Claire Lombardo
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Claire Lombardo „Mūsų smagiausios dienos“

Jaunos amerikietės rašytojos Claire Lombardo debiutas „Mūsų smagiausios dienos“ – įspūdingas ir įtraukus romanas apie santuokos džiaugsmą ir naštą, tėvų ir vaikų tarpusavio santykius, kupinus švelnumo, negailestingumo ir graužaties.

Knygoje skaitytojai yra kviečiami pakeliauti po vienos Čikagos šeimos gyvenimą. XX a. aštuntajame dešimtmetyje Merilina Konoli ir Deividas Sorensonas įsimyli vienas kitą. Jauni, naivūs ir pilni idealizmo, jie lengvabūdiškai žiūri į ateitį, bet abu tiki, kad priešaky jų laukia smagiausios gyvenimo dienos. Praėjus keturiasdešimčiai metų Sorensonai vis dar įsimylėję ir turi keturias labai skirtingas dukteris, savaip siekiančias džiaugsmo, tačiau niekur nerandančias ramybės.

Jaunos našlės Vendės paguoda – svaigalai ir jaunesni vyrai. Buvusi advokatė Violeta kovoja su nerimu ir nepasitikėjimu savimi. Dėstytoja Liza laukiasi kūdikio, nors nežinia, ar jo nori, nuo vyro, kurio turbūt nemyli. Greisė – dykinėjanti pagrandukė – gyvena melu, kurio niekas šeimoje nė neįtaria. Seserų likimus ženklina siekis atrasti meilę, panašią į regėtą tėvų namuose, – jos nuo mažens varžosi tarpusavyje, kiekviena ieškodama savojo kelio. Turtinga šeimos saga „Mūsų smagiausios dienos“ piešia jaudinančią ir sudėtingą šeimos istoriją.

Nuoroda
Visiškai eilinė šeima,
Mattias Edvardsson
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Mattias Edvardsson „Visiškai eilinė šeima“

Kas yra ta eilinė šeima ir ar išties tokių būna? Švedų autorius Mattias Edvardsson kviečia skaitytojus leistis į psichologinį trilerį „Visiškai eilinė šeima“, kuriame susipina meilė šeimai ir jų gyvenimą apsupusios melų pinklės.

Knygos centre – motina teisininkė, tėvas pastorius ir jų dukra – paprasti ir niekuo neišsiskiriantys visuomenės nariai, kurių gyvenimus supurto netikėta žinia. Vieną dieną šeimos atžala, devyniolikmetė Stela apkaltinama žiauriu vyresnio vyro nužudymu. Tėvai pasiryžę padaryti viską, kad jai padėtų, tačiau tai reiškia, kad tobulo gyvenimo fasadas bus sugriautas ir visiems teks apnuoginti savo tikruosius veidus.

Psichologiniame trileryje kiekvienas veikėjas gauna progą papasakoti savo istoriją – kiekvienam svarbiausiam šeimos nariui skiriamą po vieną knygos dalį. Savo istorijas pasakoja tobulas tėvas, maištinga dukra ir stipri motina, kurių metu atsiskleidžia disfunkciniai šeimos santykiai, giliai įsišaknijusios paslaptys ir abejonės.

Nuoroda
Pačinko,
Min Jin Lee
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Min Jin Lee „Pačinko“

Iš Pietų Korėjos kilęs rašytojas Min Jin Lee dėl savo išskirtinės kūrybos yra prilyginamas tokiems literatūros grandams kaip Čarlzas Dikensas ar Levas Tolstojus. Jo romanas „Pačinko“ – puikus to įrodymas. Tai įspūdinga istorija apie korėjiečių šeimos išgyvenimus, emigravus gyventi į Japoniją.

Romane skaitytojai yra nukeliami į XX a. pr. Korėją. Vos paauglystės sulaukusi luošo žvejo duktė Sundža sutinka turtingą vyrą, kuris apžavi naivią merginą ir netrukus Sundža pasijunta besilaukianti vaikelio. Nuostabus pasaulio iliuzija subyra į šipulius, kuomet paaiškėja, kad jos mylimasis yra vedęs trijų vaikų tėvas. Sundža išdidžiai atsisako likti jo meiluže ir, siekdama išvengti šeimai užtrauktos gėdos, priima švelnaus, prastos sveikatos dvasininko Isako vedybų pasiūlymą. Naujoji šeima iškeliauja gyventi į Japoniją, kur svetimoje šalyje, neturtingiems bei vietinių diskriminuojamiems imigrantams teks grumtis už savo būvį bei santykius.

Beveik šimtmetį besitęsianti šeimos istorija nusidriekia keturias kartas, paliesdama svarbiausius to meto istorinius įvykius, įvairias korėjiečių ir japonų tradicijas bei nerdama gilyn į vertybių, diskriminacijos ir tapatybės temas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas