Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 8 knygos geresnei psichinei savijautai

Kasmet spalio 10 d. yra minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ši diena skirta prisiminti, jog svarbi yra ne tik fizinė, bet ir psichologinė, emocinė žmogaus sveikata, jos metu siekiama didinti žmonių sąmoningumą šia tema ir ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems šiuo metu sunku.
TOP 8 knygos geresnei psichinei savijautai
TOP 8 knygos geresnei psichinei savijautai
Temos: 2 Knygos Literatūra

Siekdami paminėti psichinės sveikatos svarbą, interneto knygynas patogupirkti.lt dalijasi 8 knygų rekomendacijomis, kurios suteiks naudingų patarimų visiems, siekiantiems pasirūpinti savo ir artimųjų gerove.

Nuoroda
Puikios savijautos vadovas. Naujas ir modernus depresijos ir nerimo gydymo būdas,
David D. Burns
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

David D. Burns „Puikios savijautos vadovas“

Prislėgta nuotaika, nerimas, menka savivertė, neveiklumas, savęs kaltinimas ir kiti panašūs jausmai tam tikrais gyvenimo etapais aplanko beveik visus. Būtent todėl naujoji žymaus amerikiečių psichiatro Davido D. Burnso knyga „Puikios savijautos vadovas“ yra universali ir gali padėti visiems, norintiems užsiimti niūrių minčių prevencija.

Autoriaus patarimai paskatins savyje ugdyti pozityvų požiūrį į gyvenimą, pritaikant naudingus, praktiškus, lengvai kasdienybėje pritaikomus pavyzdžius. D. D. Burnso knyga – tai sistemingas bei moksliškai pagrįstas leidinys, atskleidžiantis ir akademinius, ir filosofinius žmogaus psichikos aspektus. Šią knygą galima vadinti ir dvasinės saviugdos vedliu, liudijančiu vieną tiesą – jūs galite išmokti jaustis puikiai.

Nuoroda
Laisvi nuo nerimo. Nauji moksliniai tyrimai, padedantys atpažinti, valdyti nerimą ir išsivaduoti iš jo ciklų,
Judson Brewer
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Judson Brewer „Laisvi nuo nerimo“

Nerimas šiais laikais tapo kasdieniu žmogaus palydovu. Nesibaigiančios problemos darbe, vaikų išdaigos, gąsdinančios pasaulio naujienos – kartais atrodo, kad visko yra tiesiog per daug. Nerimas dažnai tampa ir priklausomybių bei blogų įpročių varikliu – dėl jo sukeliamos įtampos žmonės bando atsipalaiduoti atsiduodant į besaikę maisto, alkoholio bei rūkymo draugiją, įninkant į socialinius tinklus, naršant blogas naujienas internete ir jas komentuojant.

Amerikiečių psichiatras ir neuromokslų specialistas Judson Brewer knygoje „Laisvi nuo nerimo“ atskleidžia, kodėl taip sunku ištrūkti iš nerimo pinklių ir iš kur atrasti galios jas įveikti. Pasitelkdamas naujausius neurologijos laboratorijose ir klinikinėje praktikoje įrodytus metodus, jis atskleidžia, kaip išmokti atsikratyti senų, nerimą kurstančių įpročių ir išsilaisvinti iš įsišaknijusių minčių įtakos.

Nuoroda
Leidimas jausti. Išlaisvinkime emocijų galią, padėkime savo vaikams, sau ir visuomenei klestėti,
Marc Brackett
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Marc Brackett „Leidimas jausti“

Gebėjimas paleisti savo emocijas – nuostabus, tačiau dažnu atveju itin sudėtingas procesas. Šiandieninėje visuomenėje pyktis, savigrauža, liūdesys yra dažnai ignoruojami, nepatogūs jausmai, apie kuriuos atvirai kalbėti vis dar vengiama.

Jeilio emocinio intelekto centro įkūrėjas ir direktorius Marc Brackett teigia, jog šiandien visų amžiaus žmonių psichinė savijauta yra pritrenkiančiai prasta. Siekdamas padėti kitiems geriau suprasti save, jis pristato į vidinį jausmų pasaulį atsigręžti skatinančią knygą „Leidimas jausti“, kuri įkvėps apmąstyti ir išlaisvinti savo užgniaužtą emocinį intelektą.

Tiems, kurie yra pasiryžę keistis, bet nežino, nuo ko pradėti, M. Brackettas pateikia savo paties sukurtą emocijų valdymo sistemą, pakeitusią gyvenimus tūkstantyje mokyklų, kuriose buvo įdiegta. Tai knyga, kuri bus naudinga tėvams, pedagogams, vadovams bei visiems, kuriems rūpi jų psichologinė gerovė.

Robert D. Enright „Renkuosi atleisti“

Kartais, kai pyktis, apmaudas ir nuoskaudos niekaip nedingsta – reikia tiesiog atleisti. „Atleisdami atvirai priimame savo skausmą ir galime jį paleisti, kad taptume laisvi ir susigrąžintume gyvenimą. Teisingai suvoktas atleidimas mums duoda kur kas daugiau naudos nei tam, kuriam atleidžiame“, – teigia psichologas, Viskonsino universiteto Jungtinėse Amerikos Valstijose profesorius Robert D. Enright.

Knygoje „Renkuosi atleisti“ jis moksliškai įrodo gydančią atleidimo galią. Pasak autoriaus, daugelis bijo atleisti, nes nesupranta, kas yra atleidimas, o atleisdami sudaro sąlygas vėl būti įskaudintiems. R. D. Enrightas atskleidžia kaip žingsnis po žingsnio prisijaukinti atleidimą ir jo pagalba įveikti nerimą, depresiją, atgaivinti viltį, padidinti savigarbą.

Nuoroda
Kūno ir proto išmintis. Kaip įveikti stresą, skausmą ir ligas pasitelkiant sąmoningumo praktikas,
Jon Kabat-Zinn
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Jon Kabat-Zinn „Kūno ir proto išmintis“

Amerikiečių mokslininkas, rašytojas ir meditacijos mokytojas Jon Kabat-Zinn siekia, kad sąmoningumas kuo labiau paplistų medicinoje ir visuomenėje, tad savo knygoje „Kūno ir proto išmintis“ jis pataria, kaip įveikti stresą, skausmą ir ligas, pasitelkiant sąmoningumo praktikas.

Knygoje jis gilinasi į tai, kaip stresas eikvoja žmogaus energiją, kenkia sveikatai ir gali netgi sutrumpinti gyvenimą. Autorius pristato dėmesingumo įsisavinimo praktikas, kurios išmoko suvaldyti lėtinį skausmą, sumažinti nerimą ir panikos atakas, pagerinti socialinius ryšius ir bendrą gyvenimo kokybę.

Nuoroda
Trauma – nematoma epidemija. Trauminės patirtys, kaip jas įveikti ir išgyti,
Paul Conti
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Paul Conti „Trauma – nematoma epidemija“

Apie psichologines traumas pastarąjį dešimtmetį kalbama vis garsiau ir gausiau. Asmeninės, vaikystės, kolektyvinės, visuomenės – traumos tarsi nepastebimos ligos, kurios nejučia gali užvaldyti visą kūną ir persiduoti kitoms kartoms.

„Trauma rūku aptraukia veidrodį ir iškreipia vaizdą per langą. Tada nematome savęs, kokie iš tikro esame, o kitų žmonių skirtumus vertiname tik kaip žalingus. Tai reikia keisti“, – teigia psichiatras Paul Conti, knygoje „Trauma – nematoma epidemija“.

Knygoje jis padeda išmokti atpažinti traumas ir pastebėti, kaip asmeninės ir kolektyvinės traumos veikia visuomenę. Psichiatras pristato, kokie individualūs ir visuomenės pokyčiai gali sušvelninti traumų padarinius bei papasakoja apie būdus, kaip padėti sau ir kitiems nutraukti traumos daromą žalą.

Nuoroda
Menas ilsėtis,
Claudia Hammond
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Claudia Hammond „Menas ilsėtis“

Tiek fizinės, tiek psichologinės ligos – tai kūno ir proto šauksmas, jog atėjo metas poilsiui. Britų kilmės rašytojos ir psichologijos dėstytojos Claudios Hammond knyga „Menas ilsėtis“ – tai kvietimas išmokti vertinti, branginti ir pateisinti žmogui taip reikalingą poilsį.

Dabartinė visuomenė gyvena laikais, kai riba tarp darbo ir poilsio tapo beveik neįregima. Ne darbo metu išliekame lengvai pasiekiami – nuolat tikriname elektroninį paštą ir vadovų atsiųstas žinutes, greitai atsiliepiame į skambučius, atsisakome laisvalaikio veiklos, kad galėtume pabaigti vieną ar kitą pradėtą užduotį. Tačiau, kai galiausiai nusprendžiama pailsėti, susiduriama su persekiojančiais kaltės, susierzinimo bei baimės šešėliais. Kodėl taip sunku ilsėtis, kas užtikrina kokybišką poilsį ir kada ilsėjimas pereina į nuobodulį – į šiuos klausimus C. Hammond atsako skaitytojams knygoje „Menas ilsėtis“.

Nuoroda
Penki būdai įveikti stresą,
Aditi Nerurkar
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Aditi Nerurkar „Penki būdai įveikti stresą“

Harvardo universiteto profesorė, lektorė ir pranešėja, dr. Aditi Nerurkar, skaitytojams siūlo naują požiūrį į stresą. Nors apie streso sukeliamą žalą yra girdėję visi, tačiau į jo skaudžius spąstus pakliūva vis daugiau žmonių. Daktarė rekomenduoja permąstyti savo santykį su šia apsaugine organizmo reakcija ir su nesveiku stresu bei perdegimu kovoti pasitelkus penkis paprastus, bet galingus būdus.

Knyga „Penki būdai įveikti stresą“ paneigia visuomenėje įprastą mąstymo modelį, jog stresas gali būti vien tik blogas. Pasak jos, stresas yra natūrali, sveika ir reikalinga organizmo reakcija, padedanti žmogui susidoroti su gyvenimo iššūkiais. Problemos prasideda tada, kai stresas tampa nevaldomas ir perauga į perdegimą, nuovargį ar miego sutrikimus.

Autorė paaiškina, kaip siekis būti „tobuliems“ ir „nenugalimiems“ sukelia neigiamą streso įtaką ir kenkia žmogaus fizinei ir psichinei būklei bei pateikia efektyvias technikas, kurios padės atstatyti gerąjį santykį su stresu, susigrąžinti dvasinę ir biologinę pusiausvyrą bei pajusti vidinę ramybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant