Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 8 knygos tėvams apie vaikų ugdymą

Tėvystė, neabejotinai, yra viena sunkiausių ir daugiausia laiko reikalaujančių „profesijų“. Vaikus auginantiems tėvams ruduo dažnai tampa iššūkių metu – tenka sugrįžti su vaikais į įprastą mokyklos rėžimą, padrąsinti atžalas, kurie pradeda eiti į pirmą klasę arba keičia mokyklas, suderinti vaikų rutiną su savo darbine veikla.
TOP 8 knygos tėvams apie vaikų ugdymą
TOP 8 knygos tėvams apie vaikų ugdymą
Temos: 2 Literatūra Knygos

Vaikų auklėjimas sukelia daugybę klausimų tėvams, tad interneto knygynas patogupirkti.lt kviečia pasisemti išminties iš psichologų, ekspertų ir savo patirtimi besidalinančių tėvų knygų apie vaikų ugdymą ir auklėjimą.

Nuoroda
Deguonies kaukė mokyklai. Psichologo rekomendacijos tėvams ir mokytojams,
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Asta Blandė „Deguonies kaukė mokyklai“

Daugiau nei 25 metus švietimo ir ugdymo srityje dirbanti psichologė Asta Blandė skiria dėmesį rugsėjo mėnesį itin aktualiai vaikų ir mokyklos temai, gilindamasi, kaip įveikti tam tikrus ten kylančius iššūkius. Knygoje „Deguonies kaukė mokyklai“ aptardama iššūkius ir konkrečius žingsnius jiems įveikti, autorė visus mokyklos bendruomenės narius ragina darbuotis išvien ir dalytis atsakomybe.

A. Blandė suteikia progą skaitytojams pabūti ne tik tėvų, bet ir mokinių, mokytojų ir galų gale mokyklų vadovų kailyje, pasverti galimybes ir nubrėžti ribas. Knygoje ji aptaria, kaip telkti mokyklos bendruomenę ir kurti vaikus mokytis motyvuojančią aplinką, ką apie paauglius svarbu žinoti suaugusiesiems, kaip mokytojui reaguoti į netinkamą vaiko elgesį ir bendradarbiauti su tėvais, kaip mokytojui pasirūpinti savimi, prasidėjus mokslo metams, kaip padėti vaikams ruoštis egzaminams ir patikroms.

Nuoroda
Kaip užauginti kritiškai mąstančius vaikus. Vadovas tėvams, siekiantiems skaitmeniniame amžiuje išugdyti sumanius vaikus,
Julie Bogart
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Julie Bogart „Kaip užauginti kritiškai mąstančius vaikus“

Šiuolaikiniame pasaulyje kritiškas mąstymas yra viena reikalingiausių savybių. Tampa itin svarbu, kad šių dienų visuomenėje, neatsiejamoje nuo technologijų, vaikas sugebėtų atskirti nuomones nuo faktų, mokėtų išgirsti skirtingas perspektyvas ir sugebėtų susidoroti su skaitmeniniame amžiuje užplūstančiu informacijos antplūdžiu.

Knygoje „Kaip užauginti kritiškai mąstančius vaikus“ garsi amerikiečių edukatorė Julie Bogart remiasi daugiau nei dvidešimtmetį trunkančia vaikų ugdymo namuose ir mokymų programų rengimo patirtimi. Autorė siūlo praktinius patarimus, kaip skatinti vaiko gebėjimą tyrinėti pasaulį kiekviename jo raidos etape, atskleidžia, kaip atžalų potraukiai ir išankstiniai nusistatymai veikia jo įsitikinimus, kokią įtaką patirtis mokykloje ir naršymas internete daro jų mąstymui. Ji moko tėvus, kaip skatinti vaikus kurti naujas įžvalgas, o ne tiesiog „suvartoti“ tai, ko buvo išmokytas bei pateikia strategijų, kaip susigrąžinti sąmoningo skaitymo įgūdžius. Tai puikus ugdymo vadovas tėvams, norintiems auginti entuziastingus ir išmintingus vaikus su atvira širdimi.

Nuoroda
Auklėkite vaiką, kurį auginate, o ne tą, kuris buvote. Sugriaukite kartų stereotipus, auginkite laimingus vaikus,
Brie Turns-Coe
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Brie Turns-Coe „Auklėkite vaiką, kurį auginate, o ne tą, kuris buvote“

Ar auklėjate vaikus, laikydamiesi savo tėvų taikytų patarimų? Tėvai vaikams nori sukurti kuo palankesnes sąlygas augti, tačiau kartais jie nesąmoningai imasi neveikiančių auklėjimo metodų, kuriais bando patenkinti savo pačių neatlieptus vaikystės poreikius ir pamiršta, jog svarbu prisitaikyti prie to, ko reikia jų vaikui. Santuokos ir šeimos psichoterapijos profesorė Dr. Brie Turns-Coe knygoje „Auklėkite vaiką, kurį auginate, o ne tą, kuris buvote“ padeda tėvams suprasti jų pačių elgesio motyvus ir šeimos gyvenimo chaose išgirsti tikruosius savo vaikų poreikius.

Autorė dalijasi patarimais, kurie bus pravartūs tiek auginantiems įžūlų paauglį, tiek į pykčio priepuolius linkusį mažametį. B. Turns-Coe suteiks svarbių įžvalgų apie tai, kaip teisingai auklėti vaiką ir padės patiems tėvams išsigydyti praeities žaizdas bei atsikratyti nerealių su auklėjimu susijusių lūkesčių.

Nuoroda
Jei su vaiku sunku. Ką daryti, kai kantrybės taurė perpildyta,
Liudmila Petranovskaja
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Liudmila Petranovskaja „Jei su vaiku sunku“

Visi tėvai nori vaikus auklėti teisingai, tačiau, ką tai iš tiesų reiškia? Garsi psichologė, ir populiarios, bestseleriu tapusios knygos „Nematomas ramstis: prieraišumas vaiko gyvenime“ autorė Liudmila Petranovskaja atkreipia skaitytojų dėmesį į kontraversiškus auklėjimo patarimus, kurių gausoje dažnai pasimeta tėvai.

Knygoje „Jei su vaiku sunku“ psichologė dalijasi savo patirtimi, kaip reiktų sukurti ir išsaugoti harmoningus santykius tarp artimųjų. Ji gilinasi į šeimoje dažniausiai pasitaikančias vaikų ir suaugusiųjų santykių problemas ir pataria, kaip rasti tinkamiausius jų sprendimo būdus, kai atrodo, jog kantrybės taurė jau perpildyta.

Nuoroda
Kaip užauginti sūnų. Ryšio svarba auginant berniukus ,
Michael C. Reichert
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Michael C. Reichert „Kaip užauginti sūnų“

Metas pažvelgti į vaikų auklėjimą dar detaliau, atkreipiant dėmesį į berniukų ugdymą. Kaip užauginti berniukus į stiprius ir atjaučiančius vyrus? Knygoje „Kaip užauginti sūnų“ psichologas Michael C. Reichert siekia sulaužyti tradicinius stereotipus apie tai, kaip turi elgtis „tikras vyras“ ir siūlo nuoseklias instrukcijas, kaip padėti berniukams ugdyti jų socialines ir emocines savybes.

Knygos autorius iš auklėjimo bando išguiti senovinį požiūrį, kad berniukai savo emocijas turi užgniaužti, visuomet būti tvirti ir lengvai pakelti visus gyvenimo atnešamus sunkumus. Anot jo, toks auklėjimas gali baigtis išprovokuota agresija, destrukcija ir skatina berniukus užsidaryti savyje. Pats M. C. Reichert teigia, jog ši knyga giliomis įžvalgomis bus naudinga ne tik tėvams, bet ir pedagogams, treneriams, auklėtojams bei visiems žmonėms, kurie dirba su vaikais.

Nuoroda
Kaip užauginti dukterį. Septynios pakopos mergaitėms žengiant į suaugusiųjų gyvenimą,
Lisa Damour
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Lisa Damour „Kaip užauginti dukterį“

Tai knyga, skirta tėvams, kurių šeimoje auga paauglės mergaitės. Kaip geriau suprasti savo dukterį, tapti artimesniems ir drauge augti bei tobulėti – psichoterapeutė konsultantė ir daugybės akademinių straipsnių apie vaikų raidą ir ugdymą autorė Lisa Damour papasakos knygoje „Kaip užauginti dukterį“.

Autorė supažindina su septyniomis pakopomis, kuriomis žengdama mergaitė virsta jauna moterimi: nuo atsisveikinimo su gražia vaikyste iki pasipriešinimo suaugusiems. Tai itin naudingas leidinys tėvams, nebežinantiems, kaip tinkamai šiuolaikiniame pasaulyje užauginti paauglę, kuris atskleis (arba primins), koks chaotiškas ir painus gali būti jaunų mergaičių gyvenimas.

Nuoroda
Itin jautrus vaikas,
Elaine N. Aron
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Elaine N. Aron „Itin jautrus vaikas“

Net 15-20 procentų vaikų visame pasaulyje gimsta itin jautrūs. Tokie vaikai dažniau nerimauja, pasiduoda abejonėms, nepasitiki savimi, jautriai reaguoja į pašalinius trikdžius. Mokslininkė Elaine N. Aron tyrinėjo vaikų temperamentą knygoje „Itin jautrus vaikas“ pasakoja, kokie jautrūs, subtilūs, mąslūs ir pažeidžiami gali būti vaikai bei kokius metodus reikėtų naudoti, norint paruošti juos žengimui į nelengvą suaugusiųjų pasaulį.

Šiame leidinyje tėvai ras naudingų testų, kurie padės geriau pažinti savo vaikus, taip pat mokslinių tyrimų, padėsiančių suprasti, kas yra tas itin didelis jautrumas ir, žinoma, pasiteisinusių auklėjimo patarimų – kaip nuraminti jautrius vaikus, kaip padėti jiems išgyventi nejautriame pasaulyje ir kaip mėgautis džiaugsmingomis mokyklos ir draugysčių patirtimis.

Nuoroda
Dėmesingas auklėjimas. Kaip nustoti kontroliuoti elgesį ir pradėti auginti laimingus vaikus,
Mona Delahooke
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Mona Delahooke „Dėmesingas auklėjimas“

Per ilgus savo, kaip klinikinės psichologės, darbo metus Dr. Monai Delahooke teko konsultuoti daugybę tėvų, susirūpinusių dėl savo neklusnių vaikų elgesio. Nežinodami, kaip elgtis su vaikų emocijų protrūkiais, pykčio priepuoliais ir kitokiu „nevaldomu“ elgesiu, jie ieškodavo būdų, kaip sukontroliuoti vaikus, tačiau paaiškėjo, kad geriausias ir teisingiausias būdas – pradėti nuo savęs ir pakeisti savo požiūrį. Knygoje „Dėmesingas auklėjimas“ autorė siekia tėvus išmokyti, kaip nustoti nerimauti bei bandyti suvaldyti vaikų elgesį ir užauginti laimingus vaikus.

M. Delahooke yra įsitikinusi, jog net ir itin problemišką vaiko elgesį derėtų pirmiausia laikyti ne problema, o simptomu, bylojančiu apie unikalios vaiko fiziologinės struktūros nulemtus vyksmus. Dėmesingas auklėjimas supažindina tėvus su veiksmingomis priemonėmis, padėsiančiomis jų atžaloms įgyti savikontrolės įgūdžių, o suaugusiesiems primena, kaip svarbu pasirūpinti savimi ir taip atnešti daugiau darnos ir laimės į šeimyninį gyvenimą,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas