Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 8 poezijos knygos vaikams

Poezija vaikams – tai ne tik smagūs eilėraštukai apie gyvūnėlius ar metų laikus – tai tikras kalbinio lavinimo lobynas atžaloms. Dar nemokančiam skaityti mažyliui klausomas pasikartojantis rimas veikia raminančiai, padeda sužinoti naujų žodžių, palengvina mokymąsi skaityti savarankiškai.
TOP 8 poezijos knygos vaikams
TOP 8 poezijos knygos vaikams
Temos: 2 Knygos Literatūra

Jau gebantiems skaityti vaikams eilėraščiai ir eiliuotos dainelės padeda lavinti kalbą, atmintį, kūrybiškumą, vaizduotę bei rašymo įgūdžius. Interneto knygynas patogupirkti.lt kviečia susipažinti su skaitomiausia poezija vaikams – nemirštančia poezijos klasika bei šviežiausiomis poezijos knygomis, kurias skaityti bus linksma ir naudinga tiek vaikams, tiek jų tėveliams.

Paulius Norvila „Išprotėję eilėraščiai“

Lietuvių poetas ir poezijos konkursų laureatas Paulius Norvila tiki – kai būna taip liūdna, jog norisi atsigulti ant debesies ir pasikalbėti su žuvimis arba taip linksma, jog atrodo, įsilipsi į medį ir pražysi gražiausiais žiedais – abiem atvejais gali padėti eilėraščiai. O dar geriau, jeigu tie eilėraščiai – išprotėję. Vieni padės išliūdėti liūdesį, kiti – pralinksmins, treti – švelniai paims už rankos.

„Išprotėję eilėraščiai“ – tai itin žaismingas, džiugiai stryktelėti ir ne kartą linksmai nustebti kviečiantis eilėraščių rinkinys vaikams. Poezijos knygoje linksmai, šiltai ir lengvai žvelgiama į kasdienius nuotykius ir patirtis. Smagiai pašėlę eilėraščiai skirti ikimokyklinio ir jaunesnio mokyklinio amžiaus skaitytojams, tačiau pradžiugins ir jų tėvelius bei mokytojus. Knygą puošia ryškios ir stilingos lietuvių dailininkės Salvijos Vaičikonytės iliustracijos.

Nuoroda
Išprotėję eilėraščiai,
Paulius Norvila
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Liuda Petkevičiūtė „Aš turėjau gaidį“

Greitai besivystančiame naujovių pasaulyje svarbu skirti dėmesio ir supažindinti vaikus su lietuviškomis šaknimis. Nuostabaus grožio lietuvių liaudies dainelės ir poemos, perduodamos iš kartos į kartą, leidžia gyvuoti istorinei atminčiai dar daugelį amžių.

„Aš turėjau gaidį“ – tai kartotinė lietuvių liaudies dainelė. Ją dainuodami vaikai išmoksta ir įsimena daugybės gyvūnų pavadinimus, mokosi kurti jiems prievardžius, lavina klausą, kalbą, žodyną, atmintį, iškalbą, tartį, balsą, kvėpavimą, nuovoką – visą pluoštą augančiam mažyliui itin svarbių pamokų.

Nuoroda
Aš turėjau gaidį,
Liuda Petkevičiūtė
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Volodymyr Vakulenko-K. „Tėčio knyga“

Ukrainiečių poetas ir vaikų knygelių rašytojas Volodymyr Vakulenko-K. savo eilėraščiais skleidžia žmogišką šilumą, meilę, gyvenimo džiaugsmą ir šviesą. Su vertėjais Daiva Čepauskaite ir Vytu Dekšniu jo eilėraščių magiją nuo šiol gali patirti ir lietuvių skaitytojai.

„Tėčio knyga“ – tai žaismingi eilėraščiai, kuriuos poetas parašė savo sūnui. Linksmos eilės pasakoja juokingas istorijas apie kurmį, kuris norėjo išsivirti giros, tačiau pridėjo per daug lapų ir išėjo sriuba, apie arbatinuką, kuris susirgo sloga ir pro užsikimšusią nosį negalėjo pilstyti arbatos, apie dramblį, kuris puikiai prižiūrėjo gėles, nes turėjo nosį-laistytuvą, apie berniuką, jojantį į darželį ant tėčio sprando, apie vorus, kurie voratinkliais gaudė juoką ir pardavinėjo jį kitiems gyvūnams. Autoriaus poezijos pasaulis kupinas humoro, optimizmo ir šviesos ir nors ne kiekvienas tėtis gali rašyti eilėraščius, tačiau kiekvienas gali juos skaityti savo vaikams.

Nuoroda
Tėčio knyga,
Volodymyr Vakulenko-K
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Kazys Binkis „Kiškių sukilimas“

Poezijos klasika, su kuria užaugo daugybė vaikų kartų – nuotaikinga Kazio Binkio eiliuota pasaka „Kiškių sukilimas“. Pirmą kartą smagi pasaka vaikams ir jų tėveliams buvo pristatyta beveik prieš 90 metų, o šios eiliuotos pasakos leidimą papuošė spalvingos dailininkės Editos Žumbakytės iliustracijos.

Kazys Binkis sudėjo šmaikščius ir intriguojančius eilėraštukus vaikams, pasakojančius istoriją apie narsius kiškius ir jų kovą su medžiotojais. „Pilkis ilgaausis“, „Šaulys ir skalikai“, „Kiškio gyvenimas“, „Žvairys – karys“ – knygelėje esančios didaktinės poemos turi savo atskirus pavadinimus ir moko vaikučius apie svarbias vertybes bei parodo, kad pasitelkus drąsą ir ryžtą galima nugalėti įvairiausias negandas. Be to, garsus lietuvių poetas iki šių dienų moko vaikus saugoti gamtą ir mylėti visas gyvas būtybes.

Nuoroda
Kiškių sukilimas,
Kazys Binkis
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Valdas Aušra „Kokios avys skraido / What sheep fly?“

Poetas ir kunigas Valdas Aušra gyvena ir kuria Čikagoje, tačiau myli ir puoselėja lietuvių kalbą bei siekia, kad ji nebūtų pamiršta ir šeimų, gyvenančių ne Lietuvoje. Knygelė „Kokios avys skraido / What sheep fly?“ padės atgaivinti ne tik vaikų, bet ir tėvelių, senelių sielas Lietuvoje ir angliakalbėse užsienio šalyse, kur šeimos nori išlaikyti lietuvių kalbą. Ši eilėraščių knyga taip pat bus naudinga ir tiems, kurie mokosi anglų kalbos – naudinga praktika skaitant ar klausantis šios knygos eilėraščių. Knygelėje pasakojamos linksmos draugų – paukštelių ir gyvūnėlių gyvenimo istorijos, kurias papuošė dailininkės Rūtos Onos Čigriejūtės piešiniai.

Nuoroda
Kokios avys skraido,
Valdas Aušra
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Justinas Marcinkevičius „Voro vestuvės“

Dar viena vaikų poezijos klasika – nuo 1980 m. gyvuojanti, meistriškai parašyta Lietuvos literatūros ikonos, vieno reikšmingiausių šalies poetų – Justino Marcinkevičiaus eiliuota poema „Voro vestuvės“. Linksma ir pamokanti poema kviečia vaikus kartu pasijuokti iš godumo ir kvailybės, moko įžvelgti žmogiškąsias ydas, vertinti gerumą ir dalytis pasaulio gėrybėmis su visais.

Kūrinyje vaikams pasakojama apie vabalų planą pagrobti saulę. Jie prikalbino savo valdovą vorą vesti saulę, kad ji šviestų tik jiems vieniems. Voras moka megzti puikiausius tinklus, bet ar pavyks jais pagauti nuotaką – dangaus karalienę saulę?

Nuoroda
Voro vestuvės,
Justinas Marcinkevičius
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Audronė Kvietkutė „Rytės ratai“

Patiems mažiausiems skirta knygelė „Rytės ratai“ – jautriai ir žaismingai kviečia 2-5 metų vaikučius smalsauti, tyrinėti, džiaugtis ir augti.

Kokie nepakartojamai įdomūs būna ratai! Vieni rieda žeme, kiti sukasi danguje, o treti apsigyvena skubančių močiučių virtuvėse ar priverčia tėvelius imtis rimtų matematinių skaičiavimų. Mažoji Rytė trokšta apie juos visus kuo daugiau sužinoti!

Knygelėje aprašytos lengvai atpažįstamos kasdienės situacijos leis lengviau įsijausti į pasakojamą istoriją ir susitapatinti su veikėjais, padrąsins aptarti svarbias, jautrias temas, skatins samprotauti sudėtingais klausimais nuo mažų dienų, augins empatiškus mažylius, ugdys jų socialinius įgūdžius ir emocinį intelektą. Rytės įspūdžius į knygą sutalpino autorė Audronė Kvietkutė, o ją margais paveikslėliais iliustravo italė Alice Celia.

Nuoroda
Rytės ratai,
Audronė Kvietkutė
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Rachel Piercey „Jei leisiesi gilyn į mišką...“

Poezija geba nukelti į tolimiausius pasaulio kampelius, išgirsti garsus, išvysti spalvas, pajusti skonį ir užuosti kvapą. Anglų poetė Rachel Piercey kviečia mažuosius skaitytojus kartu leistis į mišką ir susipažinti su kasdieniais gamtos stebuklais knygelėje „Jei leisiesi gilyn į mišką...“.

Kartu su lokiuku vaikai keliaus po skirtingus metų laikus, sutiks daugybę draugų, tyrinės įdomias vietas ir pakeliui ieškos įvairiausių atradimų. Tai magiška poezijos knyga mažiesiems, kuri atvers mielą, šviesų, gyvybe ir įdomybėmis knibždantį miško pasaulį, kuriame įvairūs gyvūnėliai labai smagiai leidžia laiką ir kviečia kartu leistis į nuotykius. Knygos iliustratorės Freya Hartas piešinių tonai – ramūs, pasteliniai, žemiškų spalvų, tad skatina vaikus nurimti ir pasinerti į knygos pasaulį, ieškoti ir atrasti daugybę detalių bei knygos veikėjų. Kad vaikai nepasimestų iliustracijų pasaulio gausoje, pateikiamas sąrašas dalykų, kuriuos reikia surasti kiekviename puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas