Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 9 naujos negrožinės knygos

Norintiems praplėsti akiratį, sužinoti naujų, moksliniais faktais paremtų atradimų, įgyti naujų įgūdžių, o gal tiesiog pailsėti nuo romanų ar detektyvų – į rankas rekomenduojama paimti negrožinės literatūros knygą.
Top negrožinės knygos
Top negrožinės knygos
Temos: 2 Knygos Literatūra

Nuo istorinių tyrinėjimų iki sveikos gyvensenos rekomendacijų, nuo produktyvumo patarimų iki kulinarinių naujovių – interneto knygynas patogupirkti.lt pristato 9 per pastaruosius metus išleistas įdomiausias negrožinės literatūros knygas.

Nuoroda
Pergyventi save: ilgaamžiškumo mokslas ir menas,
Bill Gifford, Petter Atia
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Bill Gifford, Petter Atia „Pergyventi save: ilgaamžiškumo mokslas ir menas“

Kaip gyventi ilgai ir pasitikti senatvę sveikiems ir stipriems – ilgaamžiškumo klausimas kamuoja žmones jau daugelį amžių. Autoriai Peteris Attia ir Bill Gifford knygoje „Pergyventi save: ilgaamžiškumo mokslas ir menas“ įtikinamai, argumentuotai ir drąsiai kritikuoja visuotinai priimtą požiūrį į senėjimą ir ragina laikytis naujo požiūrio į ilgaamžiškumą bei siekti ne tik prailginti gyvenimą, bet ir pagerinti jo kokybę.

Autoriai tiki, jog įprastinę mediciną, kuriai nepavyko pasiekti reikšmingesnės pažangos kovoje su senėjimo ligomis, nuo kurių miršta daugiausia žmonių: širdies ligomis, vėžiu, Alzheimerio liga, reikėtų pakeisti individualia, ilgaamžiškumo strategija. Knygoje pateikiami moksliniais faktais pagrįsti patarimai, kaip prailginti gyvenimo trukmę ir kartu pagerinti fizinę, pažintinę ir emocinę sveikatą, kad kiekvienas pragyventas dešimtmetis būtų geresnis už ankstesnįjį.

Nuoroda
Gyvenk. Kovok. Nepasiduok,
Shaun Pinner
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Shaun Pinner „Gyvenk. Kovok. Nepasiduok“

Ši istorija – tai kvapą gniaužiantis savo namus ginančio kario pasakojimas. Per devynerius britų kariuomenėje praleistus metus Shaunas Pinneris dalyvavo įvairiose misijose visame pasaulyje, treniravosi išgyventi, išvengti, pasipriešinti ir pabėgti. Jis niekada neįsivaizdavo, kad įgytus įgūdžius ir patirtį teks prisiminti įkalintam rusų.

Shaunui pamilus ir vedus ukrainietę, pora įsikuria Mariupolyje. Ilgėdamasis Karališkajame Anglijos pulke jaustos prasmės ir bendrystės, vyras prisijungia prie savo naujosios tėvynės kariuomenės ir tampa snaiperių instruktoriumi, vėliau – Ukrainos jūrų pėstininku. Prasidėjus žiauriam, daugybės aukų pareikalavusiam karui tarp Rusijos ir Ukrainos, memuarų autorius narsiai kovoja iki kol yra sučiumpamas priešų. Per tolesnius mėnesius kareiviui prireikia visos turimos stiprybės, ryžto, sumanumo ir juodo humoro, kad išgyventų pats ir kitiems karo belaisviams padėtų ištverti žiaurius fizinius ir psichologinius priešo kankinimus. Apie gyvenimą ir karo žiaurumus, kurie verda visai netoli Lietuvos – skaitykite knygoje „Gyvenk. Kovok. Nepasiduok“.

Nuoroda
Bendravimo įgūdžiai. Kaip būti tvirtabūdiškam, klausytis kitų ir spręsti konfliktus,
Robertas Boltonas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Robert Bolton „Bendravimo įgūdžiai“

Nors atrodytų, kad bendravimas – tai elementarus procesas, kuris turėtų gautis natūraliai, deja, daugumai žmonių tai gana sudėtinga užduotis. O dažnu atveju tai – vienatvės, susvetimėjimo tarp draugų, mylimųjų, sutuoktinių ir vaikų, taip pat neefektyvumo profesinėje veikloje priežastis.

Knygoje „Bendravimo įgūdžiai“ daktaras Robert Bolton aprašo dvylika dažniausiai pasitaikančių bendravimo kliūčių ir parodo, kaip šios kliūtys kenkia santykiams, stiprindamos gynybiškumą, agresyvumą ar priklausomybę. Autorius paaiškina, kaip ugdyti tvirtabūdiškumą, gebėjimą išklausyti, spręsti konfliktus ir bendradarbiaujant ieškoti problemos sprendimo. Tai įgūdžiai, kurie padės tinkamai bendrauti net ir emociškai įtemptose situacijose.

Nuoroda
Šilko kelias. Rytų kostiumo istorija,
Virginija Idzelytė
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Virginija Idzelytė „Šilko kelias. Rytų kostiumo istorija“

„Drabužiai – tai vizuali žmogaus socialinio statuso, nacionalinės priklausomybės, skonio, estetinių preferencijų, ketinimų, lūkesčių ir net nuotaikos išraiška. Tai jo kultūros ir laikmečio atspindys“, – teigia menininkė, scenografė ir Vilniaus dailės akademijos profesorė Virginija Idzelytė.

Naujausioje savo knygoje „Šilko kelias. Rytų kostiumo istorija“ autorė kviečia pasinerti į egzotišką Rytų pasaulį ir apkeliauti tolimųjų šalių regionus – nuo Kinijos, Korėjos, Japonijos, Indijos, Persijos, per Turkiją, Izraelį, Sakartvelą iki pat Mongolijos. Iš viso šioje knygoje pristatoma 11 šalių ir jų regionų tautų apranga, vyrų, moterų ir vaikų drabužiai, apavas, audinių raštai, papuošalai, apžvelgiamas kostiumo ryšys su šalies gyventojų papročiais, tradicijomis, tikėjimu. Išsami, gausiai iliustruota knyga patiks besidomintiems mada bei Rytų šalių istorija ir kultūra.

Nuoroda
80/20 principas. Kaip pasiekti daugiau, darant mažiau,
Richard Koch
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Richard Koch „80/20 principas“

Kas slypi po 80/20 formule ir kaip tai pritaikyti praktiškai? Kaip su 20 proc. pastangų pasiekti 80 proc. naudos, su 20 proc. klientų gauti 80 proc. pajamų, per 20 proc. laiko atlikti 80 proc. darbo? Naujasis Richard Koch knygos „80/20 principas“ leidimas skaitytojams parodys, kaip pasiekti daugiau, įdedant mažiau pastangų, laiko ir išteklių.

Pasak knygos autoriaus, paslaptis slypi tuose 20 procentų, nustatant ir sutelkiant pastangas į tuos dalykus, kurie iš tiesų yra svarbūs. Knygoje sutalpinti naudingi patarimai, norintiems nepervargti ir nepersidirbti šiuolaikiniame nuolat skubančiame pasaulyje.

Nuoroda
Didysis anonimas. Kas valdo Lietuvą?,
Valdas Vasiliauskas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Valdas Vasiliauskas „Didysis anonimas. Kas valdo Lietuvą?“

Žurnalistas Valdas Vasiliauskas skaitytojams užduoda intriguojantį klausimą – kas valdo Lietuvą? Jis neria gilyn į istorijos puslapius, narstydamas paviršutinišką Lietuvos desovietizaciją, kuri baigėsi prieštaringai, atnešusia Tautai pernelyg didelius ekonominius ir žmogiškuosius nuostolius, tyrinėja postsovietinę šalies transformaciją, įtvirtinusia krašte pačią blogiausią politinio oligarchinio kapitalizmo formą.

Knygoje „Didysis anonimas. Kas valdo Lietuvą?“ autorius dėlioja atkurtos nepriklausomybės trijų dešimtmečių panoramą, aptaria, kas sudaro Tautos gyvastį ir istorinę atmintį, nacionalinę kultūrą ir jos iškiliausius kūrėjus, prieš kuriuos rengiami išpuoliai. Knyga patiks mėgstantiems politinę, istorinę literatūrą bei tikintiems kultūros vientisumo idėja.

Nuoroda
Nulemta. Mokslas apie gyvenimą be laisvos valios,
Robert M. Sapolsky
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Robert M. Sapolsky „Nulemta“

Stanfordo universiteto neurobiologijos profesorius, knygų „Elgesys“ ir „Kodėl zebrai neserga opalige“ autorius Robert Sapolsky skaitytojams pristato naujausią savo knygą „Nulemta“, kurioje remdamasis neurobiologiniu priežastingumu įrodo, jog laisva valia neegzistuoja. Remdamasis moksliniais atradimais jis paneigia įsišaknijusią fantaziją, jog žmoguje esama kažkokios atskiros savasties, reguliuojančios biologinius mechanizmus.

Remdamasis naująja gyvenimo samprata anapus laisvos valios, autorius atsako į kelis svarbiausius žmonijai kylančius klausimus apie bausmes, moralę ir sugyvenimą drauge, taip pat svarsto, kad toks pokytis minties raidos istorijoje neatves prie anarchijos, beprasmybės ir egzistencinio nerimo, o kaip tik taps nauja kryptimi humaniškesnio pasaulio link.

Nuoroda
Tebūnie kava. Kavos istorija, įrankiai, receptai,
Emanuelis Ryklys
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Emanuelis Ryklys „Tebūnie kava“

Tiems, kurie mėgsta rytus praleisti su gardžiu kavos puodeliu, besidomintiems kavos istorija bei norintiems išbandyti naujus kavos receptus – kavos entuziasto Emanuelio Ryklio knyga „Tebūnie kava“.

Prieš daugiau nei dešimtmetį Vilniuje įkūręs išskirtinę kavos manufaktūrą „Crooked Nose & Coffee Stories“, E. Ryklys sukėlė didžiulį tiek lietuvių, tiek užsieniečių susidomėjimą joje kuriamais originaliais kavos produktais. Knygoje jis sutalpino savo patirtį, įgytą per daugelį metų dirbant su tamsiuoju gėrimu. Autorius aprašo kavos kelią nuo žalių pupelių iki skrudinimo, nuo kavos ragavimo iki derinių su maistu, nuo gerai žinomų kavos produktų iki originalių receptų ir įrankių. Su mėgstančiais kavą skaitytojais jis dalijasi patarimais, kaip namuose paruošti skaniausią kavos puodelį, naudojant populiariausius įrankius – ikoniškąjį mokos kavinuką, „espresso“ kavos aparatą, laboratorinį „Chemex“ įrankį ir kitus. „Tebūnie kava“ knyga skirta naujiems kavos įkvėpimams ir atradimams.

Nuoroda
Gliukozės revoliucija. Gyvenimą keičianti cukraus kiekio kraujyje subalansavimo galia,
Jessie Inchauspé
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Jessie Inchauspé „Gliukozės revoliucija“

Kas iš tiesų yra ta gliukozė ir kaip stipriai ji gali pakenkti žmogui? „Devyniasdešimt procentų žmonių kenčia nuo per didelio gliukozės kiekio organizme ir dauguma apie tai nė nežino“, – teigia gliukozės deive vadinama prancūzų biochemikė Jessie Inchauspé.

Po patirtos sudėtingos traumos J. Inchauspé pradėjo domėtis sveikatos išsaugojimu, DNR ir genetika, o tai ją nuvedė prie mažytės molekulės žmogaus organizme, darančios didžiulį poveikį – gliukozės. Noras užkandžiauti, nuovargis, nevaisingumas, hormoniniai sutrikimai, aknė, raukšlės, ilgainiui išsivysčiusios tokios ligos kaip II tipo diabetas, vėžys, demencija ir širdies ligos – visa tai dėl per didelio gliukozės kiekio kraujyje. Knygoje „Gliukozės revoliucija“ mokslininkė pateikia paprastus patarimus, kurie padės subalansuoti savo gliukozės kiekį ir atsikratyti simptomų, nesilaikant dietos ir neatsisakant mėgstamų patiekalų.

O norintiems sužinoti dar daugiau ir išbandyti keturių savaičių mitybos planą – naujausia autorės knyga „Gliukozės deivės metodas“, padėsianti greičiau ir paprasčiau „įsivažiuoti“ į sveiką, subalansuotos gliukozės gyvenimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas