Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vicemerė: trys memorialiniai muziejai Vilniuje uždaromi nebus

Venclovų, Vinco Mykolaičio-Putino bei Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialiniai namai-muziejai Vilniuje išliks. Pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybės vicemerė Simona Bieliūnė paneigė ketvirtadienį išsakytus Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Tado Rimdžiaus žodžius.
Simona Bieliūnė
Simona Bieliūnė / 15min nuotr.

Anksčiau T.Rimdžius 15min teigė, kad „trys padaliniai, patenkantys į „Vilnius, UNESCO literatūros miestas“ rankas, jau nebebus muziejais“, o vietoje jų bus formuojamas Literatūros centras.

S.Bieliūnė tvirtino, kad T.Rimdžius pateikė informaciją netiksliai: „Jis neapdairiai, neapgalvotai pabėrė įvairiausių detalių, apie kurias kažkas yra diskutavęs ir pateikęs.“

„Jis vardino visas galimybes, pavyzdžiui, rezidencijų klausimas literatūros bendruomenės keliamas kaip labai svarbus. Tai yra viena iš opcijų, kuri yra svarstoma, bet sprendimai dėl turinio kaitos kol kas nėra priimti“, – tęsė vicemerė.

Tad kas iš tiesų vyks su muziejais?

„Patys muziejai nėra ir nebus uždaromi. Jų turinio kaita bus kitas etapas. Dabartiniame etape yra likviduojama Vilniaus memorialinių muziejų direkcija kaip institucija“, – 15min teigė S.Bieliūnė.

Pasak jos, trys literatūrinės krypties butai bus perduodami VšĮ „Vilnius, UNESCO literatūros miestas“ žiniai.

„Tarybos sprendimu, muziejų direkcijos likvidavimo etape šitie padaliniai struktūriškai tampa pavaldūs kitoms įstaigoms, bet tai jokiu būdu nėra uždarymas. „Vilnius, UNESCO literatūros miestas“ muziejinės veiklos funkciją savo nuostatose turės“, – aiškino S.Bieliūnė.

Ji akcentavo, kad šiuo metu tiesiog pertvarkomas muziejų tinklas, o turinio pokyčiai bus kitas etapas: „Tai spręs ne aš ir ne administracija, o ekspertų grupė.“

15min primena, kad po ketvirtadienį 15min publikuoto interviu su T.Rimdžiumi literatūros bendruomenėje kilo pasipiktinimas. T.Rimdžius tikino, kad trys literatūriniai muziejai bus uždaryti, o eksponatų likimas neaiškus. Į tai reagavo kultūros ministras Simonas Kairys, VU filologijos fakulteto dekanas Mindaugas Kvietkauskas ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius