Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugei 15min išleido antrąjį knygoms skirto žurnalo „Penkiolika“ numerį

Vasario 22–25 dienomis Vilniaus knygų mugei portalas 15min jau antrus metus iš eilės išleidžia specialų žurnalą „Penkiolika“. Mugėje taip pat įsikurs „15min forumas“, kuriame skaitytojai kviečiami į renginius, vyks su knygomis susiję intelektiniai žaidimai.

Praėjusiais metais Vilniaus knygų mugei 15min parengė specialų leidinį „Penkiolika“, kuriame buvo publikuojami pokalbiai su lietuvių ir užsienio autoriais, skelbiami reportažai, esė, rekomenduojamų knygų topai. Leidinys išsiskyrė tuo, kad jame suderintos rimtos temos su šmaikščiu tonu. Šio žurnalo sėkmė paskatino portalą tradiciją tęsti, ir šiemet pasirodė antrasis žurnalo „Penkiolika“ numeris, kurį nemokamai galės pasiimti Vilniaus knygų mugės lankytojai.

„Rengdami pirmąjį žurnalo „Penkiolika“ numerį net neabejojome, kokia bus pagrindinė to numerio tema – karas Ukrainoje, – sako 15min vyr. redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas. – Šiemet žurnalui pasirinkome temą „Knygos yra gyvenimas“. Norėjome plačiau pažiūrėti į tai, ką knygos reiškia mums, skaitantiems, rašantiems, kitaip su knygomis susiduriantiems žmonėms.“

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Audrius Ožalas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Audrius Ožalas

Leidinyje skaitytojai ras išskirtinį interviu su Nobelio premijos laureate Annie Ernaux – žurnalistas Valdas Puteikis apsilankė jos namuose prie Paryžiaus. Taip pat čia yra ir pokalbiai su kitais žinomais užsienio autoriais – Ianu McEwanu, Georgi Gospodinovu, Bruno K.Oijeriu. Savo mintimis dalijasi Udinė Radzevičiūtė, apie rašytojišką kasdienybę pasakoja Rimantas Kmita, Kristina Sabaliauskaitė atveria duris į savo stiliaus pasaulį, Vanda Juknaitė jautriai pasakoja apie gyvenimą ir mirtį. Knygų mėgėjai ras pasakojimų apie literatūrines kavines, skandalus sukėlusias knygas, specialiai žurnalui esė parašė Akvilina Cicėnaitė, Donatas Petrošius, Marius Burokas, Dovydas Pancerovas, Ieva Dumbrytė.

„Rašėme sudėtingomis temomis, parengėme gilius interviu, tačiau kartu domėjomės ir rašytojų pomėgiais, rasite čia ir komiksą bei knyginį kryžiažodį. Taip pat rengdami žurnalą išbandėme ir tai, kokias galimybes atveria dirbtinis intelektas, kaip galima žaisti su juo. Manau, kad išlaikėme rimtumo ir žaismingumo balansą, parodydami, koks spalvingas yra su knygomis susijęs pasaulis“, – sako Audrius Ožalas.

Tie, kas negalės apsilankyti Vilniaus knygų mugėje, tekstus iš žurnalo gali perskaityti čia.

Vilniaus knygų mugėje skaitytojai taip pat kviečiami užsukti į „15min forumą“. Čia vyks renginiai, kuriuose naujas knygas pristatys rašytojai, diskusijose bus kalbama leidybos, knygų temomis, jau tradicija tapusioje „Šortų“ programoje trumpuose pokalbiuose bus pristatomi dėmesio verti kūriniai. „15min forume“ bus galima pasiimti ir žurnalą „Penkiolika“.

Čia taip pat bus galima išspręsti literatūrinį kryžiažodį, įsigyti 15min sukurtą kortelių žaidimą „Embargo“ su portalo prenumerata ir jaukioje erdvėje pabendrauti su bendraminčiais knygų mylėtojais.

Visas keturias dienas portale 15min rasite išsamius reportažus, interviu iš mugės. Renginyje dirbs gausi portalo žurnalistų, fotografų, videooperatorių komanda, kuri siūlys tiek tekstus, tiek transliacijas, tiek nuotraukų galerijas. Kiekvieną dieną taip pat rasite rekomenduojamus renginius, knygas, į kurias mugėje vertėtų atkreipti dėmesį. Ne vienus metus 15min buvo apdovanotas specialiu Vilniaus knygų mugės prizu už renginių nušvietimą, tad ir šiemet net ir negalintys atvykti į renginius skaitydami portalą galės jaustis taip, kad nepraleidžia svarbiausių mugės įvykių.

Visus tekstus bus galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius