Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje planuojama neatpažįstamai pakeisti Ričardo Gavelio skverą

Kaip praneša Vilniaus savivaldybė, K.Vanagėlio ir Drujos gatvių sankirtoje nuo 2020 metų esantis Ričardo Gavelio vardu pavadintas skveras artimiausiu metu turėtų visiškai pasikeisti, o mažai lankomoje teritorijoje bus įrengta viešoji erdvė. Planuojama, kad skvere bus ir įamžintas Ričardo Gavelio atminimas.
Ričardas Gavelis
Ričardas Gavelis / A.Aleksandravičiaus nuotr.

Keliuose sklypuose K.Vanagėlio gatvėje ketinama statyti du gyvenamuosius pastatus ir vieną administracinį pastatą – čia vystomas projektas „Vilniaus džiazas“. Projekto vystytojas UAB „Unique Properties“ bendradarbiavimo sutartimi įsipareigojo sutvarkyti ir gyventojams pritaikyti ir šalia esančią teritoriją.

Nedidelėje 9,2 arų teritorijoje auga 132 įvairaus amžiaus medžiai: daugiausia klevų, yra kelios kalninės guobos, uosialapių klevų, viena baltoji tuopa ir paprastasis uosis, bei mažalapė liepa. Savivaldybės teigimu, daugelis medžių – prastos būklės.

„Augantys medžiai bus palikti, išskyrus keletą želdinių, kurie yra avarinės būklės. Bus sodinami nauji medžiai, krūmai, įrengiami suolai, šiukšliadėžės ir kiti mažosios architektūros elementai. Siekiama formuoti skverą iš kuo natūralesnių bei vandeniui pralaidžių dangų“, – teigiama Madeinvilnius.lt publikacijoje.

Savivaldybė kviečia gyventojus dalyvauti viešame projektinių pasiūlymų užduoties svarstyme ir teikti savo pastabas.

Šiuo metu yra rengiama teritorijos sutvarkymo projektinių pasiūlymų užduotis. Savivaldybė kviečia gyventojus dalyvauti viešame projektinių pasiūlymų užduoties svarstyme ir teikti savo pastabas. Susitikimas vyks rugsėjo 5 d. 18 val.

Ričardo Gavelio skverą projektuoja MB „Bauland“, projekto užsakovas UAB „Unique Properties“, projekto statytojas – Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito