Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalio turisto užrašai“ – rašytojos Rasos Rožinskienės kelionė po Kubą

Kuba yra didžiausia ir uždariausia Karibų jūros sala. Pasak rašytojos Rasos Rožinskienės, tai nuostabus spalvingas kraštas, kuris kartais dvelkia sustojusiu laiku ir Fidelio Kastro bei Če Gevaros revoliucijų nuotaikomis, o kartais trykšte trykšta Lotynų Amerikos laisvės dvasia. Knygos „Žalio turisto užrašai“ autorė su šeima keliavo po Kubą tiek amerikietiškais ševroletais, tiek nostalgiškomis volgomis, moskvičiais ir kitokiais išradingai perdirbtais taksi automobiliais.
„Žalio turisto užrašai - Kuba“
„Žalio turisto užrašai - Kuba“ / Renginio plakatas

Rašytojos įspūdžius po šią egzotišką šalį visi kelionių ir knygų mylėtojai kviečiami išgirsti gegužės 8 d. 18.30 val. VAGOS knygyne, įsikūrusiame PLC MEGA, kuriame vyks Rasos Rožinskienės knygos „Žalio turisto užrašai. Kuba: kelionė per save“ pristatymas.

„Žalio turisto užrašai. Kuba: kelionė per save“ pasakoja apie vienos paprastos šeimos atostogas. Ši knyga – tai gyva ir šmaikšti istorija apie moterį, nukeliavusią į kitą pasaulio kraštą, kur tenka kovoti su kompleksais, įveikti žmogiškus trūkumus ir iš kone kasdien iš naujo lipti per save. Knygoje skaitytojai ras nemažai patarimų keliaujantiems, tačiau ši knyga nėra kelionių vadovas. Keturiasdešimtmetį perkopusi moteris pasakoja apie save – emocionalią, bijančią naujovių, iššūkių, kasdien susiduriančia akis į akį su savo kompleksais ir nerimu. „Žalio turisto užrašai“ – tai jos dienoraštis, kuriame rasite ir senatvės baimės, ir vidinės tuštumos, kurią sukelia nuolatinis galvojimas apie darbą.

Kaip susiorientuoti visiškai nepažįstamame pasaulio krašte? Kaip įveikti kalbos barjerą ar technologijų žinių stoką? Turbūt ne vienam keliautojui kyla šie ir dar daugiau panašių klausimų, tačiau pati knygos autorė nusiteikusi pozityviai ir sugeba su smagiu humoru vertinti netgi sudėtingas, o kartais ir pavojingas kelionių metu iškylančias situacijas. Keliauti gali visi – netgi tokie žali turistai, kurie ryžtasi sunkesniems iššūkiams nei yra pasiruošę, tai yra pagrindinė knygos „Žalio turisto užrašai“ mintis. Skaitytojai kūrinyje taip pat ras Kubos miestų architektūros ženklų, pasakojimų apie šiltus bei draugiškus žmones, bei šiurpą keliančius ir kvatotis verčiančius savo nuotykių aprašymus.

Autorė apie save: „Esu žalių žaliausia klajoklė! Nepaisydama baimingo jaudulio širdyje, dievinu šią būseną! Dėl jos galiu pasijusti atradėja, galiu žengti pirmus žingsnelius į man dar nepažįstamas erdves. Kartą per metus pasiryžusi tapti Kristupe Kolumbe, nekantraudama laukiu naujų atradimų pasaulio bei savęs pažinimo kelyje.“

Rasa Rožinskienė – žurnalistė, rašytoja, menininkė. „Žalio turisto užrašai“ – tai pirmoji autorės knyga, kelionių žurnalistikos konkurse „Kolumbas LT“ pelniusi apdovanojimą kaip „Metų kelionės istorija“. Autorė yra baigusi Kauno VDU literatūrologijos magistro studijas, dirbusi prie daugelio vaikams skirtų leidinių. Taip pat ji yra Raganėlės Pipirinos estetinio lavinimo studijos įkūrėja, vaikų švenčių organizatorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas