Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 29

Atsisakęs pasmerkti invaziją į Ukrainą rusų dirigentas koncertuos Kinijoje

Rusijos dirigentas Valerijus Gergijevas, praėjusiais metais Vokietijoje atleistas iš darbo už atsisakymą pasmerkti invaziją į Ukrainą, šią savaitę buvo šiltai sutiktas Kinijoje, kur pradėjo tris dienas truksiantį pasirodymą geriausiame šalies meno centre, praneša „CNN“.
Vladimiras Putinas ir Valerijus Gergijevas
Vladimiras Putinas ir Valerijus Gergijevas / „Scanpix“ nuotr.

„Tai tarsi grįžimas namo“, – teigė V.Gergijevas pirmadienio vakarą surengtoje spaudos konferencijoje, kaip rašo valstybinis bulvarinis laikraštis „Global Times“, prieš savo pirmąjį pasirodymą Pekino nacionaliniame scenos menų centre.

Pasak Kinijos valstybinės žiniasklaidos, jo pasirodymas su Rusijos Marijos orkestru yra pirmas užsienio kolektyvo koncertas Kinijoje nuo to laiko, kai šalis šį mėnesį vėl pradėjo priimti užsienio menininkus.

V.Gergijevas, palaikantis glaudžius ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, praėjusių metų kovą, netrukus po to, kai prasidėjo Rusijos invazija, buvo atleistas iš Miuncheno filharmonijos vyriausiojo dirigento pareigų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valerijus Gergijevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valerijus Gergijevas

Miuncheno meras Dieteris Reiteris tuometiniame pareiškime teigė paprašęs V.Gergijevo „aiškiai ir nedviprasmiškai“ atsiriboti nuo karo. „Jis to nepadarė“, – sakė jis.

Pirmadienį per V.Gergijevo pasirodymą Kinijos žiūrovai pastebėjo sustiprintą apsaugą, darbuotojai tikrino „knygas ir popierius, ypač tuos, ant kurių yra užrašų arba ant kurių galima rašyti“, sakė vienas žiūrovas, prašęs neminėti jo pavardės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas