Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 07

Baigiamajame Šv. Cecilijos festivalio koncerte – XVII a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės muzika

2012 m. gruodžio 10 d.  18.00 val. Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai kviečia į Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalio baigiamąjį koncertą „XVII a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės muzika“, kuris vyks Lietuvos mokslų akademijos salėje.
Gruodžio 10 dieną įvyks baigiamasis Šv. Cecilijos festivalio koncertas
Gruodžio 10 dieną įvyks baigiamasis Šv. Cecilijos festivalio koncertas / Organizatorių archyvo nuotr.

Koncerte skambės Giovanni Battista Cocciola ir kitų kompozitorių kūriniai. Dalyvaus  Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir ansamblis „Suonatori del granduca“: Gustavo Gargiulo (cinkas, barokinis trimitas, Argentina, Šveicarija), Rodrigo Calveyra (išilginės fleitos, cinkas, Brazilija, Prancūzija), Ivan Velikanov (viduramžių vargonėliai, šalamaja, klavesinas, Rusija, Prancūzija), Ieva Gaidamavičiūtė (sopranas), Renata Dubinskaitė (mecosopranas), Saulė Šerytė (mecosopranas), Nerijus Masevičius (bosas), Ieva Baublytė (gotikinė arfa, išilginės fleitos), Vilimas Norkūnas (klavesinas, pozityvas), Robertas Bliškevičius (viola da gamba) ir kiti.

Jau tradicija tampantis Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalis skiriamas plačiajai visuomenei bei muzikos atlikėjams.

Festivalio organizatorė Ieva Baublytė pažymėjo, kad klausytojams parengtos ir pristatytos kelios koncertinės programos, skirtos vėlyvųjų viduramžių, renesanso ir ankstyvojo baroko muzikai.

Muzikinių dirbtuvių metu profesionalūs atlikėjai bei muziką studijuojantys moksleiviai ir studentai turi galimybę susipažinti su XIV–XVII a. muzikos repertuaru.

Kaip teigia I. Baublytė, muzikuojantis jaunimas su dideliu susidomėjimu studijuoja  muzikos architektūrą ir gilinasi į senovinės muzikos atlikimo subtilybes.

Pasak organizatorės, geriausias ir nuoširdžiausias festivalio kūrybinių dirbtuvių dalyvių atsiliepimas – „Įsimylėjome viduramžių muziką“. 

Jau repetuodami baigiamojo koncerto kūrinius, festivalio svečiai ir atlikėjai planuoja kitų metų Šv. Cecilijos festivalį surengti Valdovų rūmų menėse.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai