Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 20

Bausmė už piratavimą: moteris už nelegaliai siųstą muziką turės sumokėti 222 tūkst. JAV dolerių

Jammie Thomas-Rasset iš Minesotos visgi privalės sumokėti muzikos įrašų kompanijoms 222 tūkst. JAV dolerių už nelegaliai internetu siųstą muziką. Pirmadienį Aukščiausiasis JAV teismas atmetė moters apeliaciją, kurioje ji teigė neturinti jokių galimybių sumokėti milžinišką sumą, rašo „The Huffington Post“.
Piratavimas per „BitTorrent“ tinklus
Muzikos piratavimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Muzikos įrašų kompanijos praėjusiame dešimtmetyje padavė į teismą tūkstančius amerikiečių, kurie be leidimo ir nemokėdami pinigų internetu siuntėsi dainas. Beveik visose bylose buvo sutarta, kad internautams reikia sumokėti maždaug po 3,5 tūkst. JAV dolerių. Tik J.Thomas-Rasset ir studentas iš Bostono Joelis Tenenbaumas atsisakė mokėti ir nusprendė eiti į teismą. J.Tenenbaumas taip pat yra pralaimėjęs bylą – jam nurodyta sumokėti 675 tūkst. JAV dolerių.

J.Thomas-Rasset buvo paduota į teismą 2006 metais. Nuo tada jos byloje buvo trys teismo procesai ir keletas apeliacijų. Muzikos verslo atstovai pateikė įrodymus, kad moteris per failų dalijimosi programą „Kazaa“ leido kitiems nelegaliai atsisiųsti daugiau nei 1,7 tūkst. dainų, nors byla iškelta tik dėl 24.

35-erių J.Thomas-Rasset, su bedarbiu vyru auginanti keturis vaikus, sakė dar pasitarsianti su savo advokatais, ką daryti toliau – ji teigia niekaip negalinti sumokėti 222 tūkst. JAV dolerių baudos. 

Kai moteris tik buvo paduota į teismą, Amerikos Įrašų pramonės asociacija siūlė susitarti dėl 5 tūkst. JAV dolerių baudos. Po antro teismo proceso buvo siūlyta susitarti dėl 24 tūkst. JAV dolerių, kurie būtų buvę skirti labdarai. J.Thomas-Rasset abu kartus atsisakė sandėrio.

J.Thomas-Rasset advokatas užsimena, kad dar ne visos teisinės priemonės yra išnaudotos, ir jie dar neketina pasiduoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas