Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Buvusios šokėjos kaltina atlikėją Lizzo seksualiniu priekabiavimu bei gėdinimu dėl svorio

Buvusios Lizzo šokėjos kaltina atlikėją seksualiniu priekabiavimu bei žeminimu dėl svorio. Pasak buvusių kolegių, Lizzo sukūrė priešišką darbo aplinką ir spaudė darbuotojus per vakarėlius, praneša „The Guardian“.
Lizzo
Lizzo / „Scanpix“ nuotr.

Šokėjos taip pat teigė, kad Lizzo, žinoma kaip kūno pozityvumo ir meilės sau šalininkė, kritikavo neseniai priaugtą šokėjos svorį, barė ir atleido šokėją, nes ji padarė repeticijų įrašą.

Los Andžele pateiktame ieškinyje, apie kurį pirmasis pranešė „NBC News“, teigiama, kad Lizzo spaudė šokėją liesti nuogą atlikėją viename Amsterdamo klube.

Be to, ieškinyje teigiama, kad Lizzo choreografė Shirlene Quigley kitoms atlikėjoms primetinėjo savo krikščioniškus įsitikinimus ir niekino tuos, kurie turėjo ikivedybinių lytinių santykių, taip pat imitavo oralinį seksą, dalijosi nepadoriomis seksualinėmis fantazijomis ir aptarinėjo vienos atlikėjos nekaltybę.

Ieškinyje nenurodoma, ar Lizzo žinojo apie įtariamą Sh.Quigley elgesį, tačiau ieškovės – šokėjos Arianna Davis, Crystal Williams ir Noelle Rodriguez – mano, kad ji žinojo apie Sh.Quigley skundus, jų advokatas Ronas Zambrano sakė „NBC News“.

Ieškinyje atsakovais įvardijami Lizzo, juridinis vardas Melissa Viviane Jefferson, jos prodiuserinė kompanija „Big Grrrl Big Touring, Inc“ ir Sh.Quigley. Ieškinyje pateikiami tokie reikalavimai kaip seksualinis priekabiavimas, priešiškos darbo aplinkos sukūrimas, neteisėtas įkalinimas.

„Stulbinantis Lizzo ir jos vadovų komandos elgesys su atlikėjais prieštarauja viskam, ką Lizzo palaiko viešai, o privačiai ji gėdina savo šokėjus ir žemina juos ne tik neteisėtais, bet ir visiškai demoralizuojančiais būdais“, – pareiškime sakė šokėjų advokatas.

Ieškinyje išsamiai aprašomas šių metų pradžioje Amsterdamo klube įvykęs incidentas, kai dainininkė esą „pradėjo kviesti grupės narius pakaitomis liesti nuogas atlikėjas, gaudyti iš atlikėjų vaginų paleistus vibratorius ir valgyti iš atlikėjų vaginų kyšančius bananus“, sakoma ieškinyje. Teigiama, kad Lizzo spaudė A.Deivis paliesti vienos atlikėjos nuogas krūtis, o jai atsisakius tai daryti, ėmė prie jos kabinėtis.

Kai A.Deivis galiausiai sutiko, grupė prapliupo juoktis, teigiama ieškinyje. Tuomet Lizzo esą spaudė apsaugos darbuotoją užlipti ant scenos ir šaukė: „Nusirenk!“.

Ieškovus pribloškė darbuotojų ir jų kūno autonomijos nepaisymas daugelio darbuotojų akivaizdoje, teigiama ieškinyje.

Tiek A.Deivis, tiek C.Williams pradėjo koncertuoti su Lizzo po to, kai 2021 m. dalyvavo „Watch Out for the Big Grrrls“ – šokių konkurso šou, kurį dainininkė rengia „Amazon“. C.Williams teigimu, balandžio mėnesį ji pasisakė per susitikimą, kuriame Lizzo apkaltino šokėjas geriant prieš pasirodymus, todėl tarp jų kilo įtampa.

Po penkių dienų C.Williams buvo atleista iš darbo, o Lizzo komanda šį sprendimą aiškino biudžeto mažinimu.

A.Deivis teigia, kad 2023 m. balandį Lizzo suabejojo jos „atsidavimu“, o tai, jos manymu, buvo menkai pridengta kritika dėl jos svorio. Ji teigia, kad kitą mėnesį buvo atleista vietoje, kai dainininkė sužinojo, kad įrašinėja pasirodymus. Šį sprendimą A.Davis aiškina akių liga, dėl kurios stresinėse situacijose ji nesiorientuoja.

Trečioji ieškovė N.Rodriguez teigia, kad išėjo iš darbo reaguodama į komandos draugų elgesį ir intensyvų Sh.Quigley bandymą pritraukti į savo religiją.

Kai N.Rodriguez užsiminė apie C.Williams ir A.Davis atleidimą iš darbo, ji teigia, kad buvo atleista, nes „mes niekada neturėjome problemų su jumis“. Ieškinyje teigiama, kad N.Rodriges, kaip „viena iš nedaugelio šokių kolektyvo narių, kuri nėra juodaodė, nebuvo apšaukta tokia pat apibendrinta ir nepagrįsta kritika kaip juodaodžiai šokių kolektyvo nariai“.

Ieškinyje nenurodoma žalos, apimančios emocinį sukrėtimą, negautą darbo užmokestį ir išlaidas advokatams, atlyginimo suma doleriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas