Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 01

Choras „Vilnius“ pristatė savo pirmąjį muzikinį vaizdo klipą

Balandžio 1-ąją choras „Vilnius“ pristatė savo pirmąjį muzikinį vaizdo klipą.
Temos: 1 Choras

Naujų išraiškos formų ieškantis kolektyvas ruošiasi balandžio 15 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiančiai koncertinės programos „Naujieji Vilniaus veidai“ premjerai, o Balandžio 1-sios proga su klausytojais dalinasi nauja visiems gerai žinomos dainos „Spindulys“ (muzikos autorius G. Litinskas) versija.

„Stovėdamas vietoje niekada nepasikeisi, tad į kūrybinius ieškojimus leidomės atsispirdami nuo pasikeitimo, virsmo idėjos. Labai smagu, kad solidžią koncertinę biografiją turintis choras „Vilnius“ kartu leidosi į meninę avantiūrą ir nepabijojo priimti drąsių kūrybinių sprendimų“ – kalbėjo vaizdo klipo idėjos autorius ir režisierius Ričardas Matačius.

Dainą „Spindulys“ choro „Vilnius“ kamerinei grupei aranžavo vokalinio ansamblio „Quorum“ lyderis Vitalijus Neugasimovas. Kostiumų dailininkė – Kristina Mališauskienė, o grimu ir šukuosenomis rūpinosi Silvijos Grušnienės vadovaujami Vilniaus kolegijos šukuosenų ir įvaizdžio dizaino studentai.

„Profesionalus choras privalo gebėti atlikti įvairių stilių ir žanrų muziką. Atėjo laikas keistis. Chore dainuoja gyvi žmonės, tad gyva privalo būti ir jų atliekama muzika. Ir naujuoju vaizdo klipu, ir nauja koncertine programa choras „Vilnius“ žengia naują žingsnį savo istorijoje. Lotynų Amerika, roko klasika, lietuviškas „popsas“ ar lietuviškos estrados retro, - visiškai nesvarbu. Svarbu, kad būtų šiuolaikiška, patrauklu ir profesionalu“ – naujas choro veiklos kryptis pristatė vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento