Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 12

Chorui „Kivi“ – pasaulio chorų olimpiados auksas ir sidabras

Liepos 4–14 d. Sinsinatyje (JAV) vykstančioje pasaulio chorų olimpiadoje LVJC choras „Kivi“ laimėjo tris medalius – du aukso ir vieną sidabro. Olimpiniu auksu „Kivi“ apdovanotas džiazo ir populiariosios chorinės muzikos kategorijose, o folkloro kategorijoje, nurungus net 60 konkurentų, iškovotas sidabro medalis. Į Vilnių „Kivi“ grįžta naktį iš liepos 16 į 17 d.
Choras „Kivi“
Choras „Kivi“ / Choras.lt nuotr.

Vienintelio Lietuvą atstovavusio choro „Kivi“ pasirodymus šiame grandioziniame renginyje puikiai įvertino ne tik tarptautinės žiuri komisijos nariai. Pasak „Kivi“ vadovės Danguolės Aukselienės, „konkursines programas stebėję žiūrovai labai palankiai sutiko mūsų pasirodymus. Po džiazo programos visa salė su šūksniais ir plojimais pakilo iš savo vietų. Dėl tokios netikėtos ir kiek neįprastos žiūrovų reakcijos vaikų akyse pasirodė ašaros“.

Septintąjį kartą vykstančioje pasaulio chorų olimpiadoje dalyvavo apie 15000 dalyvių (~362 chorai) iš 64 pasaulio šalių, kurie varžėsi įvairiausiose muzikos kategorijose – nuo sakralinės muzikos iki džiazo, nuo folkloro iki modernios chorinės muzikos ar gospelo.

Chorų olimpiada – didžiausias pasaulyje tarptautinis chorinės muzikos renginys, kas du metus organizuojamas vis kitoje pasaulio šalyje. Šiais metais chorų olimpiada vyksta Sinsinatyje (JAV), prieš tai vyko Austrijoje, Kinijoje, Vokietijoje, Pietų Korėjoje. 2014 metaus pasaulio chorų olimpiadą numatyta rengti Rygoje (Latvija).

Tai ne pirmasis „Kivi“ laimėjimas pasaulio chorų olimpiadoje.  2006 m. Kinijoje – olimpinis auksas džiazo ir sidabras folkloro kategorijose, 2008 m. Grace – du aukso medaliai populiariosios chorinės muzikos ir džiazo kategorijose. 2011 m. vasarą „Kivi“ parsivežė auksą iš Japonijos – 27-ojo Takarazuka tarptautinio kamerinių chorų konkurso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai