Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 11

„Didžiajame muzikų parade“ – muzikantų dinastijos ir pagarba muzikos senjorams

Nors ir tradicinis, gruodžio 16 d. pražygiuosiantis Didysis muzikų paradas bus unikalus ir išskirtinis. Grandiozinis koncertas-maratonas pirmą sykį bus surengtas didžiojoje LRT studijoje, o jo metu žiūrovai išvys ne tik garsiausių Lietuvos atlikėjų muzikinius numerius, bet ir „gyvus“ interviu su mūsų scenos grandais bei archyvinius, iki šiol nedaug kam matytus jų pasirodymų įrašus.
Vladimiras Prudnikovas ir Ieva Prudnikovaitė
Vladimiras Prudnikovas ir Ieva Prudnikovaitė / LMS archyvo nuotr.

Jau šešioliktus metus iš eilės Lietuvos muzikų sąjungos organizuojamas Didysis muzikų paradas atsinaujina. Nauja ne tik renginio vieta – didžioji LRT studija. Naujas ir pačios šventės formatas. Pastarasis renginys – tai ne tik grandiozinis koncertas-maratonas. Tai – moderniomis technologijomis į dabartį perkelta gyvoji Lietuvos muzikos istorija.

Ta proga, jog 2012-ieji buvo paskelbti Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais, Lietuvos muzikų sąjunga renginio metu visuomenei pristatys seniai brandintą „Muzikų senjorų rėmimo fondo“ idėją bei pirmuosius rėmėjus. Žiūrovai šventės metu pirmą sykį išvys ne tik muzikinius geriausių mūsų šalies atlikėjų numerius. Renginio vedėjai, garsūs muzikologai Jūratė Katinaitė ir Viktoras Gerulaitis studijoje „gyvai“ kalbins mūsų scenos grandus, bus demonstruojami naujai sukurti vaizdo reportažai apie menininkų gyvenimą bei archyviniai, iki šiol nedaug kam matyti jų pasirodymų įrašai.

„Vyksta labai intensyvus darbas filmuojant interviu, renkant archyvinę medžiagą. Esu įsitikinusi, kad unikalūs istoriniai kadrai sudomins ne tik muzikos profesionalus, bet ir visus kitus mūsų šalies kultūrai neabejingus žmones“, – sakė Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Kadangi viena iš renginio temų – muzikantų dinastijos, LRT studijoje viešės ir koncertuos tokie garsūs ir giminystės ryšiais susiję atlikėjai kaip solistas Vladimiras Prudnikovas su dukra Ieva Prudnikovaite, saksofonistas Petras Vyšniauskas su sūnumi Dominyku Vyšniausku, Sondeckių šeima, Armonų trio. Iš viso Didžiojo muzikų parado metu pasirodys dešimtys garsių dainininkų ir muzikantų-instrumentininkų bei net 25 atlikėjų kolektyvai. Tarp jų –  savo sričių grandai Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, Valstybinis choras „Vilnius“, Valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“ ir kt.

Renginio metu bus surengta iškilminga „Auksinio disko 2012“ laureatų pagerbimo ceremonija bei apdovanotas „Publikos simpatijos“ prizo laimėtojas.

Renginys bus transliuojamas per LRT „Kultūros“, „Lituanica“ ir „Klasikos“ kanalus. Transliacijos pradžia – 16 val. Publika studijoje laukiama– nuo 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai