Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 17

Edinburgo universitete uždrausta groti Robino Thicke'o dainą „Blurred Lines“

Prieštaringai vertinamas Robino Thicke'o vasaros hitas „Blurred Lines“ nuo praėjusios savaitės pabaigos nebegrojamas nė viename Edinburgo universiteto pastate. Anot studentų vadovybės viceprezidentės Kirsty Haigh, sprendimas uždrausti „Blurred Lines“ universiteto teritorijoje priimtas, nes daina skatina nesveiką požiūrį į lytinius santykius ir seksualinį priekabiavimą.
Kadras iš vaizdo klipo „Blurred lines“
Kadras iš vaizdo klipo „Blurred lines“

Kaip rašo „The Independent“, didžėjus sekmadienio vakarą buvo paprašytas išjungti tuo metu grojusią „Blurred Lines“ ir daugiau jos niekada nebegroti universiteto radijo stotyje.

Tik pasirodžiusi bene populiariausia šios vasaros daina susilaukė kritikos dėl seksizmo ir užuominų į seksualinę prievartą (ypač dėl vienos pagrindinių dainos eilučių – „Aš žinau, kad tu to nori“ („I know you want it“).

Visgi universitetas nusprendė uždrausti šią dainą besiremdamas savo politika, kuria siekiama sustabdyti žaginimo kultūrą ir sugriauti mitus bei stereotipus apie seksualinę prievartą.

Anot universiteto studentų vadovybės, dabar vyraujančioje jaunimo kultūroje nesureikšminamas išprievartavimas, todėl švelnėja požiūris į seksualinę prievartą, o tai yra siaubinga ir nebegali daugiau tęstis.

„Seksualinės prievartos sprendimas yra toks – prievartautojai turi liautis prievartauti, o ne moterys apriboti save“, – teigiama studentų pareiškime.

Pats dainininkas R.Thicke'as prieš kelis mėnesius kaltinimus dėl prievartos kultūros propagavimo atmetė kaip juokingus ir interviu žurnalui GQ sakė visada gerbiantis moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento