Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 14

Elektroninės muzikos genijaus J.M.Jarre'o koncertui – keturi sunkvežimiai įrangos

Prieš trejus metus Vilniuje koncertavęs prancūzų elektroninės muzikos genijus Jeanas Michelis Jarre'as ištesėjo tuomet duotą pažadą vėl sugrįžti į Lietuvą. Sekmadienį 20 val. jis koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje.
J.M.Jarre'as – įspūdingų muzikos ir šviesos spektaklių kūrėjas
J.M.Jarre'as – įspūdingų muzikos ir šviesos spektaklių kūrėjas / „Medusa Concert“ nuotr.

Ne kartą pakliuvęs į Guinesso rekordų knygą kaip masiškiausių koncertų rengėjas (Maskvos 850-ųjų metinių proga 1997 m. surengtas pasirodymas sutraukė net 3,5 mln. žiūrovų), pardavęs apie 80 mln. įrašų, koncertavęs pačiose įspūdingiausiose pasaulio vietose, J.M.Jarre'as Kauno koncerto rengėjams ypatingų reikalavimų nepateikė.

Maistas jam ir jį lydinčiai 40 asmenų komandai bus gaminamas „Žalgirio“ arenoje, prižiūrint kartu atsivežtam virtuvės šefui. Šampanas ir kiti gėrimai bei užkandžiai persirengimo kambaryje, kaip įprasta žvaigždėms, – tik aukščiausios klasės.

Visa šviesos ir garso spektakliui reikalinga apšvietimo technika, ypač galingi lazeriai ir vaizdo projektoriai, didžiuliai vaizdo ekranai, garso aparatūra į Kauną bus atgabenta net keturiais sunkvežimiais.

„Tad arenoje susirinkę žiūrovai pamatys tikrai vieną įspūdingiausių pasirodymų“, – žadėjo koncertą organizuojančios agentūros „Medusa Concert“ atstovai.

Atskris šeštadienį

Privačiu lėktuvu iš Ukrainos sostinės Kijevo į Kauną kompozitorius, atlikėjas ir prodiuseris atskris šeštadienį. Jis apsistos viename laikinosios sostinės viešbučių. Kuriame – organizatoriai nežino, nes kambarius užsakė atlikėjo vadybininkai. Ar norės pasivaikščioti po rudenine vėsa dvelkiantį miestą, priklausys nuo muzikanto nuotaikos – iš anksto tokių norų jis neišreiškė.

Po koncerto prancūzas naktį praleis Kaune ir pirmadienį išskris į Rusiją, kurioje tęs savo 2010–2011 m. pasaulinį turą. Jame jis pristato naują rinktinį geriausių ir ankstyvųjų dainų albumą „Essentials and Rarities“.

Žavi visą pasaulį

63 metų J.M.Jarre'as yra laikomas vienu iš elektroninės, sintezatorinės pop bei new age muzikos pradininkų. Visą pasaulį žavi jo sukurti įspūdingi muzikos spektakliai, kuriuose naudojamas ypatingas apšvietimas, lazeriai, dideli vaizdo ekranai ir fejerverkai.

1976 m. Jarre'as įrašė neįtikėtinos sėkmės sulaukusį albumą „Oxygène“, kuris ir iki šiol yra vienas svarbiausių ir įtakingiausių elektroninės muzikos albumų. Jo parduota daugiau nei 12 mln. kopijų.

1979 m. Paryžiuje į antrojo albumo „Equinoxe“ pristatymo koncertą susirinko per milijoną žmonių. Koncertas buvo įrašytas į Guinesso rekordų knygą kaip didžiausią žmonių minią iki tol sutraukęs renginys. Vėliau tokie didmiesčių koncertai tapo Jarre'o vizitine kortele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai