Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 19

Festivalis „Pasaulis Skamba 2023“ sugrįžta su spalvinga programa

Antrą kartą organizuojamas festivalis „Pasaulis skamba 2023“ jau kitą savaitę kviečia visus į muzikinę kelionę, kuri nusidrieks nuo JAV, Meksikos, Vengrijos, Malio iki pat Taivano, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„Pasaulis Skamba 2023“
„Pasaulis Skamba 2023“ / Organizatorių nuotr.

2022 m. vykęs „Pasaulis skamba“ pristatė 14 muzikos grupių iš 5 kontinentų ir privertė suskambėti visas Vilniaus senamiesčio bažnyčių varpines. Šiais metais festivalis džiugins lankytojus itin patraukliomis lokacijomis – pasaulio garsai skambės Vilniaus širdyje, Kalnų parko papėdėje įsikūrusiame Istorijų namų kiemelyje, Stumbro gamyklos kieme Kaune.

Tai istorinės vietos, ilgą laiką buvusios uždaros visuomenei, tačiau jau spėjusios tapti šiuolaikinio miesto veido formuotojomis. Pasaulio muzika pasieks ir „Saulėtųjų naktų“ sodybą Gataučiuose (Šiaulių r.). Tai istorinė, bohemiška ir marga kaimo sodyba su dideliu obelų sodu, kuriame įkurtas kempingas. Čia atvykusiems organizatoriai žada ne tik koncertus, bet ir siurprizus.

Pasaulio muzika gimė tradicijų ir modernizmo sankirtoje, laviruojant tarp gilių folkloro tradicijų ir šiuolaikinio pasaulio kultūros. Tai atsispindi ir festivalio programoje. Drąsūs ir šiuolaikiški atlikėjai iš Malio, Taivano, Vengrijos, JAV ir Meksikos žada muziką, džiuginančią savo spalvingumu ir gyva emocija, bei dažniausiai tinkančią visiems.

Pirmą kartą Lietuvos publika turės galimybę susipažinti su Taivano muzikine tradicija: subtilūs ir rafinuoti „A Moving Sound“ originalios muzikos ir šokio deriniu pakerėjo net kiečiausius pasaulio muzikos gurmanus: kaip sako Marko Wermanas (BBC Public Radio) „A Moving Sound yra viena iš nedaugelio grupių, siūlančių tikrai kūrybišką muziką iš Azijos“.

Garsios Malio griotų giminės palikuonė Djely Tapa – tarsi karštas Afrikos vėjas maišo Sahelio, bliuzo ir elektro atmosferas. „Afrikos paveldas veda mane į ateitį“ sakė ji kalbėdama apie savo albumą „Barokan“, kuris 2020 m. JUNO apdovanojimuose pelnė geriausio pasaulio muzikos albumo nominaciją.

„Pasiutusio proto vyrai“ (būtent tą vengriškai reiškia žodis „Góbé“) drąsiai eksperimentuoja atlikdami autentišką liaudies muziką, kaip ir „Orkesta Mendoza” (JAV-Meksika), kviečiantys į muzikos šventę su gražiu nostalgišku pėdsaku. Grupės repertuare verda galybė žanrų iš už Atlanto: mambo, psichodelinė kumbija, rančera, merengue, boogaloo ir rokenrolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas