Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

G.Gelgoto diriguojami Lietuvos kamerinis orkestras ir Vilniaus miesto ansamblis NIKO – Didžiojo Provanso Ekso teatro salėje

Šią savaitę viena ryškiausių Prancūzijos koncertų salių – Didysis Ekso Provanso teatras – oficialiai paskelbė 2024 – 2025 metų koncertų programą. Tarp šioje salėje pasirodysiančių atlikėjų, tokių, kaip violončelininkas Gautier Capuçon, pianistės Katia ir Marielle Labèque, Kinijos simfoninis orkestras ir kitų, skelbiamos ir lietuvos muzikų pavardės.
Gediminas Gelgotas
Gediminas Gelgotas / Organizatorių nuotr.

Kompozitoriaus Gedimino Gelgoto diriguojami Lietuvos kamerinis orkestras ir Vilniaus miesto ansamblis NIKO naujajame šio teatro koncertų sezone pasirodys 2024 metų spalio antrąją.

„Griežtos Baltijos šalių orkestrų tradicijos paveldėtojai – Lietuvos atlikėjai – pasirinko drąsią ir gaivią programą, kurioje persipina šiandieninė kūryba ir puikiai rekomponuoti klasikinės muzikos šedevrai. Naujos Vivaldi ir Bacho kūrinių versijos, Philipo Glasso muzika, svyruojanti tarp pulsuojančio minimalizmo, pop ir klasikinės muzikos inspiracijų, bei ritminių impulsų kupini Gedimino Gelgoto kūriniai orkestrui.

D.Matvejev nuotr./Lietuvos kamerinis orkestras ir Vilniaus miesto ansamblis NIKO – Didžiojo Provanso Ekso teatro salėje
D.Matvejev nuotr./Lietuvos kamerinis orkestras ir Vilniaus miesto ansamblis NIKO – Didžiojo Provanso Ekso teatro salėje

Visa tai – išties ypatingo užtaiso muzikinis kokteilis“ – skelbiama Prancūzijos teatro pranešime. Koncerte drauge su lietuvos atlikėjais pasirodys ir kontraboso žvaigždė, slovakas Roman Patkoló.

Kiek anksčiau šiemet Gediminas Gelgotas ir Vilniaus miesto ansamblis NIKO drauge su Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu orkestru sėkmingai pasirodė ir žymiojoje Ciuricho „Tonhalle“ salėje (Šveicarija).

Ansambliui NIKO, kuris 2023 metais tapo Vilniaus miesto ansambliu ir yra globojamas Vilniaus miesto savivaldybės, ši koncertinė išvyka į Prancūziją bus jau devyniasdešimt pirmosios kolektyvo gastrolės užsienyje, o jų vadovo kompozitoriaus Gedimino Gelgoto muzika daugiau nei dešimtmetį skamba žymiausiose Europos koncertų salėse, bei yra transliuojama tarptautinių „Mezzo“ ir „Arte TV“ kanalų.

V. Abromaitytės nuotr./Lietuvos kamerinis orkestras ir Vilniaus miesto ansamblis NIKO - Didžiojo Provanso Ekso teatro salėje
V. Abromaitytės nuotr./Lietuvos kamerinis orkestras ir Vilniaus miesto ansamblis NIKO - Didžiojo Provanso Ekso teatro salėje

1960 metais profesoriaus Sauliaus Sondeckio įkurtas Lietuvos kamerinis orkestras, šiuo metu vadovaujamas smuikininko Sergej Krylov, nuolatos koncertuoja žymiausiose koncertų salėse ir festivaliuose visame pasaulyje. Šis koncertas yra ir „Lietuvos sezono Prancūzijoje 2024“ programos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius