Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 11

„Gallery 1986“ erdvėse – psichodeliniai M.Shuttle ir B.Merlin šokių muzikos skambesiai

Šį šeštadienį, vasario 12 d., elektroninės muzikos naujovėmis jau penktą kartą stebins bendruomeninio radijo „Radio Vilnius“ ir muzikiniams bei kultūriniams renginiams atviros iniciatyvos „gallery 1986“ kolaboracija – meną ir muziką jungiančia renginių serija „EXZIBIT“ (liet. „Eksponatas“), rašoma pranešime žiniasklaidai.
„gallery 1986“ erdvė
„gallery 1986“ erdvė / Norberto Tukaj nuotr.

Šiuolaikinių garsinių konstrukcijų naktis „EXZIBIT“ šį kartą kviečia susipažinti su dvejais užsienio atlikėjais, kurių kūryba permąsto psichodelinės šokių muzikos skambesį – tai „EERIE“ įrašų kompanijos vėliavnešiu Marco Shuttle ir savo produktyvumu garsėjančiu Black Merlin, bei dviem vietiniais kūrėjais – „Radio Vilnius“ rezidente Yoolia bei šios renginių serijos kuratoriumi, „Radio Vilnius“ bendraįkūrėju Manfredu.

„Radio Vilnius – tai ne tik miesto bendruomenės radijas, bet ir platforma įvairiems renginiams vykti ar idėjoms virsti kūnu. „gallery 1986“ erdvėse kas kelis mėnesius vykstanti „EXZIBIT“ renginių serija – tai pretekstas suburti mūsų bendruomenę draugėn ir su ja pasidalinti šiuolaikinės muzikos aktualijomis. Kaskart sudarydami programą siekiame pakviesti tiek vietos, tiek užsienio vardus, kurių kūryba būtų šviežia, nauja, kokybiška ir netikėta.” – pasakoja renginių serijos „EXZIBIT“ kuratorius Manfredas Bajelis.

Black Merlin – tai iš Didžiosios Britanijos kilusio George'o Thompsono muzikinis projektas. Kūrėjo radare – sentimentai aplinkos ir garsovaizdžių įrašams bei eksperimentinės elektroninės muzikos kompozicijoms. Jo autorinis albumas „Hipnotik Tradisi“, pristatytas 2016 metais, išsiskiria unikaliu tradicinės Balio muzikos panaudojimu ir samplaika su sintetiniais garsais. Black Merlin DJ pasirodymuose mainosi hipnotizuojančios ir ritmingos EBM, techno, industrial ir space disco garsinės struktūros. Per savo aktyvią karjerą jis išleido dešimtis singlų ir albumų tokiose įrašų kompanijose kaip „Mannequin Records“, „Island Of The Gods“ ir „Berceuse Heroique“.

Mar­co Shut­tle – Italijoje gimęs, o vėliau Vokietijoje nusėdęs atlikėjas, kurio kūrybinis moto: „mažiau yra daugiau“. Jo kinematografiniai techno garsai yra neįprastai organiški – kiekvienas pasirodymas klausytojus nukelia į ritmišką kelionę į naujas ir netikėtas dimensijas. Per ilgą muzikinę karjerą Mar­co Shut­tle tarp techno žinovų yra užsitarnavęs favorito vardą ir pasirašė sutartis su vienomis įtakingiausių šių dienų leidybos kompanijų – nuo Niujorke įsikūrusios „The Bunker“ iki Briuselio „Time To Express“ ir antrais namais vadinamų „Eerie Records“, o pastaruoju metu – mėgaujasi nauja bičiulystė su Italijos „Spazio Disponibile“.

Asmeninio archyvo nuotr./Marco Shuttle
Asmeninio archyvo nuotr./Marco Shuttle

„gallery 1986“ – tai 2021-aisias metais buvusioje radijo gamykloje įsikūrusi iniciatyva, skirta įvairių renginių – koncertų, šokių, teatro, šiuolaikinio meno ar kino – įgyvendinimui. „gallery 1986“ komanda šią erdvę pozicionuoja kaip atvirą kultūrinę laboratoriją, drąsiai eksperimentuojančią su skirtingais nakties, miesto ir dabarties elementais, todėl sudarydami programą didžiausią dėmesį kreipia į renginių aktualumą bei aukštą meninę vertę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas