Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 19

„Garbanotas Bosistas“ siunčia Lietuvai vaizdo linkėjimus iš festivalio „Positivus“

Tarptautinio dėmesio susilaukusi grupė „Garbanotas Bosistas“ ir toliau sėkmingai koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Antrus metus iš eilės pasirodęs didžiausiame Latvijos muzikos festivalyje „Positivus“, kolektyvas greitu metu yra suplanavęs ir daugiau koncertų Baltijos šalyse.

Vasariškai nusiteikę grupės „Garbanotas Bosistas“ nariai – Mantas ir Šarūnas – siunčia linkėjimus iš Latvijos ir pasakoja apie tolimesnius savo kūrybinius planus.

– Kokie yra jūsų šios vasaros planai?

– Mantas: Pabaigsime koncertuoti, liko keletas koncertų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, ir tada važiuosime į Italiją.

– Šarūnas: Tranzuosime į „Tame Impala“ koncertą.

– Ar pastaruoju metu dažniau koncertuojate vieni, ar kooperuojatės ir su kitomis grupės?

– Mantas: Ir taip, ir taip. Pavyzdžiui, Rygoje grosime su „The Pink Elephant“. Manau, kad smagiau ir drąsiau groti, kai žinai, kad yra grupė, kurią žino ir mėgsta latviai. Tačiau šiaip net ir Lietuvoje, jeigu yra galimybės, tai smagiau groti ne vieniems.

– Kai buvome susitikę praėjusių metų „Positivus“ festivalyje minėjote, jog ketinate nauja linkme pasukti savo muzikos stilių. Ar kas pasikeitė per šiuos metus (nuo praėjusios iki šios vasaros) kūrybine prasme?

– Mantas: Niekada neketinome kažko keisti tikslingai. Grojame tai, kas patinka, o kismas įvyksta natūraliai. Be to, atsirado 2 nauji žmonės grupėje, o ir muzika, kurios klausai, keičiasi. Pasidaro sunku visą laiką klausyti to paties, ir kai atrandi naujų dalykų, viskas susijungia į kažką naujo, kito.

– Tačiau turėjote viziją įdėti kažkiek elektronikos elementų?

– Šarūnas: Kipras [red. bosinė gitara], turbūt, daugiau juokavo, bet kažko šiek tiek ir atsirado. Kažkoks elektroninis garsas, sintezatorius, ko nebuvo.

Grojame tai, kas patinka, o kismas įvyksta natūraliai.

– Mantas: Iš tikrųjų, galima sakyti, kad šiek tiek stilistika pasikeitė. Tembras tapo svarbesnis. Sunkiai paaiškinami šie dalykai.

– Šarūnas: O šiaip, ar mes labai nukrypome? Jau ir praeitais metais grojome su tais pačiais žmonėmis, ir jau lyg į tą pusę, kas yra dabar.

Tiesa, dabar turime visai naują programą, ir tai tikrai skiriasi nuo to, kas buvo pačioje mūsų pradžioje. Daugiau apgalvota, techninė pusė – stipresnė, muzikalesnė.

– Jūsų kūryboje anksčiau daugiau vyravo angliški tekstai, tačiau neseniai radijo stotyse nuskambėjo jūsų nauja lietuviška daina „Gėlėta suknia“. Ar tai koks naujas žingsnis? O gal bus ir daugiau lietuviškų dainų?

– Šarūnas: Visą laiką norėjosi išmėginti kurti lietuviškai, tik per daug patys gal neklausydavome tos lietuviškos muzikos. Kai mes pradėjome groti, tai iš lietuviškų grupių klausėmės „Arklio galios“, „Seno kuino“. Tik visai neseniai, kažkur važiuodami klausėmės A.Mamontovo, „Sel“ kasečių, ir pamanėme, kad, matyt, atėjo tas laikas, kai vėl naujai išgirsti tą muziką... Seniau daugiau klausėme užsienietiškos muzikos.

– Mantas: Arba lietuvių, kurie irgi dainavo angliškai.

– Šarūnas: Ir dabar ėmė atrodyti, kad visai gal ir nieko. Be to, tėtis man dažnai sakydavo, kad reikia pabandyti parašyti lietuvišką dainą. Man ir pačiam buvo įdomu, ar galima taip pat sukurti, kad galėtum jaustis laisvai dainuodamas lietuviškai. Ir jau yra keletas lietuviškų mūsų akordų. Manau, kad kažkas naujo vis atsiranda, tik nežinau, kaip bus toliau.

VIDEO: Garbanotas Bosistas - Gėlėta Suknia

– Ar planuojate naujų įrašų ciklą?

– Mantas: Šią vasarą pristatome naujai išleistą albumą. Rudenį, tikiuosi, pradėsime kurti kažką naujo.

Šią vasarą pristatome naujai išleistą albumą. Rudenį, tikiuosi,  pradėsime kurti kažką naujo

– Šarūnas: Po šio festivalio atrodo, jog pasiklausęs daug įvairaus garso ir muzikos, gali kažką panaudoti ir savo muzikoje. Tai įkvepia. Mėginsime pradėti lipdyti, ir rudenį gal kažką vėl pamėginsime užfiksuoti.

– Ar turite kokių nors didelių ateities vizijų, t. y. svarstote apie turus Europoje ar už Atlanto?

– Šarūnas: Būtų žiauriai smagu visur nuvažiuoti, bet pradžiai norėtųsi nuvažiavus nusivežti kažką tikrai stipraus. Kol kas atrodo, kad ne visą laiką viskas išeina taip, kaip tiki, kad gali būti. Galvoji, jog dar nesi iki galo pasiruošęs. Gal todėl ir grojame „Palladium“ scenoje, nes visos grupės, kurios groja mažesnėse scenose, dar neturi to. Tačiau, aišku, norėtųsi keliauti toliau, tik pirma reiktų surasti savo garsą. Tai, kas visiems būtų žiauriai artima, ir grupė jaustųsi saugiai. Kuriant.

VIDEO: GARBANOTAS BOSISTAS - Places, Planes and Trains

Artimiausiu metu grupę „Garbanotas Bosistas“ galėsite išgirsti liepos 25 d. Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo 100-mečio jubiliejuje; liepos 28 d. Vilniuje, PIANO.LT Vasaros terasos piknike; Rugpjūčio 7 d. Nidoje, Kuršių marių festivalyje „Rafta“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas