Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

Gatvės muzikos diena – jau šeštąjį kartą Rygoje

Rugpjūčio 13 dieną Rygoje vyko šeštoji Gatvės muzikos diena (GMD), šiemet papildžiusi Rygos miesto ir Uosto šventės programą.
Gatvės muzikos diena Rygoje
Gatvės muzikos diena Rygoje / Viktorija Gailite nuotr.

Diena buvo netikėtai šalta ir lietinga, tačiau šventėje netrūko nei dalyvių, nei klausytojų. Į Rygą iš Kijevo atvyko etnofolk grupė „Šabatura“, GMD dalyvavo ir atlikėjai iš Lietuvos – 4 valandas klausytojus džiuginusi grupė „Music InWallved“ bei ukulele ir gitara grojantys Milda & Justs.

Naujovė šventėje buvo Lietuvos GMD jau išpopuliarėjęs pianinas, kuris stovėjo judrioje Ridzenes gatvėje. Juo galėjo groti kiekvienas praeivis.

GMD rugsėjo 17 d. švęs Stokholmas, rugsėjo 25 d. – Peterburgas. Andrius Mamontovas, GMD idėjos autorius, džiaugiasi besiplečiančia šventės geografija ir ragina visus norinčius jungtis prie GMD ir kitose šalyse.

„GMD – visų joje dalyvaujančių žmonių dėka garsina Lietuvą. Mums labai svarbu, kad šiais metais prisijungia Peterburgo muzikantai, nes tokioje įtemptoje politinėje situacijoje, geros valios žmonėms, kuriems nesinori konfliktų, muzika yra geriausia kalba,“ – sakė A.Mamontovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento