Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 04

Gintaras Rinkevičius: muzikos įvairovės Pažaislio festivaliui netrūksta

Prasidėjo septynioliktasis Pažaislio muzikos festivalis. Visą vasarą truksianti muzikos šventė aplankys naujus miestelius, bus surengta beveik keturios dešimtys koncertų, pasirodys apie šimtas solistų, aktorių bei šokėjų.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pernai pradžios koncertui pasirinkę šiuolaikinę muziką, šįmet festivalio rengėjai vėl grįžo prie klasikos – arijų iš operų ir operečių bei Antonio Vivaldžio „Glorios“.

Septynioliktus metus su Pažaislio festivaliu dirbantis Valstybinio simfoninio orkestro dirigentas Gintaras Rinkevičius sako, kad šis išsiskiria koncertų erdvėmis ir muzikos žanrų įvairove.

„O muzikos įvairovės Pažaislio muzikos festivaliui netrūksta, tai aš manau, kuo daugiau žmonių tos skirtingos muzikos išgirsta, tuo dvasinis pasaulis turtėja“, – mano G.Rinkevičius.

Visą vasarą truksiančiame festivalyje pasirodys apie šimtą atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio, penki chorai, trys simfoniniai orkestrai.

„Yra tas festivalis, kuriam visą laiką norisi padaryti kažką tokio naujo, kažką tokio nematyto, visą laiką kažkokią naują programą – tad Pažaislis yra tarsi naujas etapas metuose“, – teigia solistas Liudas Mikalauskas.

Šis Pažaislio muzikos festivalis skirtas Maironiui – minint 150-ąsias poeto gimimo metines, Valstybės dienos išvakarėse prie Kauno pilies bus parodyta jo drama „Didysis Vytautas – karalius“. Šįmet festivalio koncertai vyks naujose ir jau įprastose erdvės – Pažaislio vienuolyne, Žemaitkiemio dvare ar Zapyškio bažnyčioje.

„Norime, kad vis daugiau publikos, Pažaislio festivalio mylėtojų atsirastų ne Kaune, ne Zapyškyje ar Babtuose, bet Rietave, Tauragėje, Margininkuose, Anupriškėse. Aš manau, kad ten bus puikūs projektai, pasauliniai projektai“, – tikina festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta.

Festivalyje bus surengta beveik keturios dešimtys koncertų, apie trečdalis jų – nemokami. Geriausius galės pamatyti bei išgirsti festivalį pristatančios Lietuvos radijo ir televizijos žiūrovai bei klausytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai