Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 25

Grupei „Metallica“ Kinijoje neleista groti vienos populiariausių savo dainų

Grupės „Metallica“ nariai atskleidė, kad prieš artėjantį pasirodymą jie privalėjo Kinijos vyriausybei nusiųsti visų savo dainų žodžius ir gauti patvirtinimą, kurias iš jų leidžiama groti šalyje, rašo „Blabbermouth“.
„Metallica“
„Metallica“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį „The Howard Stern Show“ laidoje grupės gitaristas Kirkas Hammettas pasakojo, kad Kinijos pareigūnams neįtiko vienas didžiausių metalo legendų hitas – „Master of Puppets“. „Jie šitos dainos žodžius įvertino kaip turinčius griaunamą jėgą, todėl neleido jos groti. Baisoka“, – kalbėjo muzikantas.

VIDEO: Metallica - Master Of Puppets (Live)

„Metallica“ lyderis Jamesas Hetfieldas pridūrė, kad tokia cenzūra nieko neišsprendžia. „Tai tik pritraukia daugiau dėmesio. Tai neveikia“, – sakė jis.

Tačiau grupės nariai sakė net nesvarstę atšaukti savo pasirodymų dėl nurodinėjimų, ką jie gali groti, ir ko – ne. Būgnininkas Larsas Ulrichas pasidžiaugė, kad per dvi naktis į jų koncertus susirinko daugiau nei 40 tūkst. žmonių, kurie buvo puiki publika. „Kad ir kokios taisyklės bebūtų, fanai susirinko pasidžiaugti, – sakė J.Hetfieldas. – Mes įkišom koją į tarpdurį. Mes galėjome nuvykti ir groti Kinijoje. Tai – svarbiausia.“

Visgi „Metallica“ nariai nenorėjo visiškai nuvilti „Master of Puppets“ gerbėjų. K.Hammettas prisipažino, kad jis paprasčiausiai atliko gitaros solo iš šios ir keleto kitų – taip pat neleistų groti – dainų.

L.Ulrichas aiškino, kad grupės gerbėjai Kinijoje puikiai žino šalies politikos taisykles ir suprato, kodėl muzikantai negrojo vienos ar kitos dainos. „Tai, apie ką mes čia kalbame, nėra paslaptis. Tai buvo paskelbta valstybiniuose interneto puslapiuose – kurias dainas mes galime groti, ir kurias ne“, – Kinijos valdžios veiksmus aiškino būgnininkas.

Du „Metallica“ koncertai praėjusį mėnesį Šanchajuje buvo pirmieji grupės pasirodymai Kinijoje. Visi bilietai į abu koncertus buvo visiškai išparduoti, o bilietų prekyba į pirmąjį pagerino rekordą – bilietai į rugpjūčio 13 dienos koncertą buvo iššluoti greičiau nei į bet kurios kitos Vakarų grupės pasirodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento