Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 18

Į Lietuvą atvyksta legendinė sunkaus metalo grupė „Brujeria“ iš Meksikos

Šią savaitę, trečiadienį Kaune koncertuos sunkaus metalo grupė „Brujeria“, rašoma pranešime spaudai.
„Brujeria“
„Brujeria“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Grupė susiformavo dar 1989 metais Meksikoje ir sparčiai išgarsėjo sunkiosios muzikos pasaulyje ne tik dėl savo itin sunkaus skambesio, bet ir dėl itin kontraversiškų tekstų, kuriuose grupė dainuoja apie sunkias Meksikos socialine problemas – prekybą narkotikais, seksualinę prievartą, nelegalią migraciją ir kitas nepatogias temas.

Organizatorių nuotr./„Brujeria“
Organizatorių nuotr./„Brujeria“

„Brujeria“ išleido keturis studijinius albumas ir per savo ilgą karjerą yra sugroję tūkstančius koncertų visame pasaulyje. Šią vasarą meksikiečiai švenčia savo legendinio albumo „Matando Güeros“ (1993) trisdešimtmetį ir ta proga leidosi į dviejų mėnesių turą Europoje, kuriame aplankys daug šalių – Lietuvą taip pat. Grupė taip pat paskelbė, kad visai netrukus išeis ilgai lauktas penktasis studijinis grupės albumas „Esto es Brujeria“, kurį išleis viena populiariausių ekstremalios muzikos įrašų kompanijų „Nuclear Blast“. Naujasis albumas turėtų pasirodyti jau rugsėjo mėnesį.

Organizatorių nuotr./„Brujeria“
Organizatorių nuotr./„Brujeria“

„Brujeria“ pasižymi išskirtiniu įvaizdžiu – gyvuose muzikantai visada slepia savo veidus skarelėmis. Anot grupės tai yra daroma tam, kad paslėpti grupės narių identitetus. Visgi daugiau nei trisdešimt metų egzistuojančios grupės nariams jau seniai nebeišeina "pasislėpti" ir jų asmenybės yra puikiai žinomos – „Brujeria“ įkūrė vokalistas Juan Brujo ir gitaristas Asesino, kuris taip pat yra amerikiečių grupės „Fear Factory“ gitaristas. Šiuo metu grupės gretose groja muzikantai, kurie yra tokių grupių kaip „Napalm Death“ ir „Lock it Up“ nariai.

Meksikiečiai pirmą kartą Lietuvoje pasirodys jau šį trečiadienį, Kaune, muzikos klube „Lemmy“. „Brujeria“ apšildys Vilniaus sunkaus metalo grupė „Stranguliatorius“. Bilietų prekyba – koncerto metu, prie įėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas