Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 15

Ilgametis „Metropolitan Opera“ muzikos direktorius Jamesas Levine'as išeina į pensiją

Dirigentas Jamesas Levine'as, kuris, kaip muzikos direktorius, vadovavo Niujorko „Metropolitan Opera“ 40 metų, šio sezono pabaigoje išeis į pensiją dėl sveikatos problemų, ketvirtadienį paskelbė garsusis teatras.
Jamesas Levine'as
Jamesas Levine'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

72 metų J.Levine'as, kuris dirigavo daugiau kaip 2 500-ams „Metropolitan Opera“ spektaklių, po 2015-2016 metų sezono bus šio prestižinio teatro muzikos direktorius emeritas.

J.Levine'as pastaraisiais metais sirgo, taip pat – ir Parkinsono liga.

Naujojo muzikos direktoriaus pavardę MET planuoja paskelbti artimiausiais mėnesiais.

J.Levine'o išėjimu baigiasi ištisa MET era. Jis buvo sąsaja tarp šio operos teatro dabarties ir klestėjimo 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose, kai švietė tokios žvaigždės kaip Leontyne Pryce ir Joan Sutherland.

J.Levine'as diriguodavo per garsiųjų „Trijų tenorų“ pasirodymus, kuriais 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose buvo populiarinama opera. Tos gastrolės su Luciano Pavarotti, Jose Carrerasu ir Placido Domingo priartino operą prie masių ir nuvedė ją į tokias didžiules arenas kaip Vemblio stadionas Londone ir „Dodger“ stadionas Los Andžele.

„Per visą operos istoriją nėra kito dirigento, pasiekusio tiek, kiek pasiekė Jimas per savo epinę karjerą MET“, – sakė „Metropolitan Opera“ generalinis direktorius Peteris Gelbas.

Dėl parkinsonizmo ir kitų ligų J.Levine'as buvo priverstas 2011-aisiais pasiimti dvejų metų atostogas, po kurių diriguodavo iš motorizuoto vežimėlio ir naudodavosi mechaniškai nuleidžiama ir pakeliama pakyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento