Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 25

Iš užmaršties prikeltas Kurto Cobaino interviu: „Nirvanos“ lyderis paauglystėje manė esąs gėjus

„Nirvanos“ lyderis Kurtas Cobainas viename iš savo dienoraščių rašė: „Aš nesu gėjus, tačiau norėčiau tokiu būti vien tam, kad sunervinčiau homofobus“. Neseniai senoje kasetėje rastame interviu jis prisipažino, kad būdamas paaugliu manė, kad iš tikrųjų yra gėjus.
Kurtas Cobainas
Kurtas Cobainas / Organizatorių nuotr.

1993 metų liepą, likus mažiau nei metams iki mirties, muzikantas kalbėjosi su muzikos žurnalistų Jonu Savage'u. Praėjus dvidešimčiai metų šis interviu buvo prikeltas naujam gyvenimui – sukūrus animacinį filmuką jis buvo patalpintas interneto svetainėje „Youtube“.

„Aerosmith“ ir „Led Zeppelin“ dainos buvo tik apie penius ir seksą“, – sakė K.Cobainas, pridurdamas, kad jo nuomone, tokia muzika žemina moteris.

Pokalbyje su žurnalistu K.Cobainas pasakojo, kad mokykloje išgyveno sunkius laikus. Paklaustas, ar aplinkiniai žmonės manė, kad jis yra homoseksualus, dainininkas prisipažino: „Taip, net ir aš pats maniau, kad buvau gėjus. Maniau, kad tai galėtų būti mano išsigelbėjimas nuo jautimosi atskirtu nuo visų“.

„Nors ir niekada neeksperimentavau, turėjau draugą gėjų. Bet tada mano motina neleido mums būti draugais, nes... na, ji yra homofobė. Tai mane labai sugniuždė, kadangi pagaliau buvau radęs vaikiną draugą, kurį iš tikrųjų galėdavau apkabinti ir kuris buvo jautrus, ir su kuriuo galėdavau kalbėti apie daugelį temų... O aš nebegalėjau su juo daugiau būti“, – kalbėjo K.Cobainas.

Dainininkas taip pat sakė, kad paauglystėje dauguma jo draugų buvo merginos, kadangi jam vis nepavykdavo surasti tokių vaikinų draugų, su kuriais jis būtų panašus.

Kalbėdamas apie muziką, jis paminėjo, kad vaikystėje daug klausėsi „Aerosmith“ ir „Led Zeppelin“ dainų, tačiau vėliau pasijuto visiškai nuo tokios muzikos atitrūkęs. „Jų dainos buvo tik apie jų penius ir seksą“, – sakė K.Cobainas, pridurdamas, kad jo nuomone, tokia muzika žemina moteris.

Vienas iš grunge muzikos stiliaus vedlių pasakojo, kad didžiausias lūžis jo vaikystėje įvyko išsiskyrus jo tėvams. Iki tol besidžiaugęs tikrai gera vaikyste po tėvų skyrybų jis pajuto, kad staiga jo visas pasaulis pasikeitė. „Aš negalėjau net susitikti su kai kuriais draugais mokykloje. Aš be galo troškau turėti klasikinę, tipišką šeimą – motiną ir tėvą“.

Ilgainiui jis mokykloje pradėjo jaustis esąs visiškai kitoks nei bendramoksliai, ir jie paprasčiausiai tiesiog jį paliko ramybėje. „Man visada atrodė, kad jie išrinktų mane nominacijos “Labiausiai tikėtina, kad jis visus išžudytų per mokyklos šokius„ nugalėtoju“, – atviravo muzikantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas