2015 10 28

Išskirtinės muzikos mylėtojams – akordeono festivalis „Vilnius 2015“

XVIII akordeono festivalis „Vilnius 2015”, nepataikaudamas komerciškajai kultūrai ir išsaugojęs savitą stilių, dovanoja išskirtinę galimybę nuspalvinti niūrius lapkričio vakarus ir išgyventi svaiginantį garsų meną.
Antonello Messina. Italija. Organizatorių nuotr.
Antonello Messina. Italija. Organizatorių nuotr.

Šiemet muzikai neabejingus pakviesime į du unikalius  projektus. Pirmasis – jau kelerius metus ant didžiosios džiazo muzikos scenos tvirtai stovinčio akordeonisto, pianisto ir kompozitoriaus Antonello Messina (Italija) bei Afrikos ritmu pulsuojančio instrumentalisto ir klarnetisto Jam Galega Bronnimann (Šveicarija) spalvingas tandemas su novatorišku projektu „Italian songs“. Stebinančios 6-8-ojo dešimtmečio Italijos muzikos šlagerių aranžuotės, improvizacijos meistrų ir jų talento dėka nušvis naujomis spalvomis bei taps netikėta staigmena reikliam klausytojui. Koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje lapkričio 13 d. 19 val.

Jan Galega Bronnimann (Šveicarija). Organizatorių nuotr.
Jan Galega Bronnimann (Šveicarija). Organizatorių nuotr.

Antrasis – projektas „Tango Nocturne“, kurio įkvėpimo šaltinis – viliojanti Pietų Amerikos muzikos kalba bei abejingų nepaliekantis aistringasis tango.

Pasquale Stafano - Gianni Iorio (Italija). Organizatorių nuotr.
Pasquale Stafano - Gianni Iorio (Italija). Organizatorių nuotr.

Italai bandonininkas Gianni Iorio ir pianistas Pasquale Stafino, sulig kiekvienu atliekamu kūriniu nukels klausytoją iš realybės į fantazijų bei tango aistros pasaulį, kuriame tik du atlikėjai, tik du instrumentai, tačiau beribis garsų  ir jausmų žaismas. Išskirtinis tango nuevo stilių propaguojančio ansamblio bruožas – jausmingas ir lyriškumu  dvelkiantis garsas bei improvizacija, kiekvieną pasirodymą nudažant naujomis spalvomis. Muzika liesis lapkričio 17d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Festivalyje gausu įvairios muzikos – nuo akademinio avangardo ir šiuolaikinių eksperimentų iki klasikinių transkripcijų, džiazo, improvizacijų ir kitų netikėtų žanrų sintezės projektų. Be jau minėtų svečių iš Italijos ir Šveicarijos festivalyje dalyvaus Janne Rättyä (Suomija), Hanzhi Wang ir Ruilin Li (Kinija), Jon Thorsteinn Reynisson (Islandija), Jędrzej Jarocki (Lenkija), akademinei – šiuolaikinei muzikai atstovaus R. Sviackevičius  su Lietuvos ansamblių tinklo muzikantais, kurie bendrame projekte su serbų ansambliu „Construction site“ jau Lapkričio 11d. Šv. Kotrynos bažnyčioje pristatys premjeras, taip pat Geir Draugsvoll (Norvegija), Klaudiusz Baran (Lenkija) ir Sergej Osokin (Rusija).

Festivalio organizatoriai klausytojams dovanoja nemažai nemokamų koncertų. Kviečiame Jus į akordeono meno šventę lapkričio 11-20 dienomis!

Daugiau informacijos www.akordeonofestivalis.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento