Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 15

Išskirtinis grupių: „Brokenchord“ ir „Park“ koncertas kvies alternatyvios muzikos klausytojus susitikti menų komplekse Sodas 2123

Paskutinį pavasario penktadienį – gegužės 26 d. menų komplekso Sodas 2123 vyks alternatyvios muzikos grupių: „Brokenchord“ ir „Park“ gyvo garso pasirodymai, rašoma Sodas 2123 pranešime spaudai.

Grupės pasirodymus planuoja nuo 21 val., tačiau, renginio organizatoriai kviečia atvykti anksčiau ir nuo 20 val. pasiklausyti Lauros Jaraminaitės (AquaFresh) muzikos selekcijų.

Pasibaigus gyviems koncertams klausytojus pasilikti kvies buvusios Amsterdame „Redlight” radijo stoties narys Guy Pablo. Dj’us kilęs iš Vilniaus ir šiuo metu reziduojantis ir kuriantis Hagoje, jungia skirtingus muzikinius žanrus bei kūrinius. Bus galima išgirsti nuo tradicinės muzikos iki trippy Italo disco skambesių.

Ernestas Kaušylas, geriau žinomas klausytojams, kaip „Brokenchord“ į šalį padėjęs elektroninę muziką, po ilgos pertraukos sugrįžta su gyvos muzikos skambesiais. Scenoje kartu pasirodys būgnininkas Ignas Kasikauskas ir bosistas Vilius Lengvinas.

Gegužės 26 d. susirinkusiems klausytojams bus suteikta išskirtinė galimybė pirmiesiems išgirsti ir pasinerti į naująjį grupės skambesį, tai bus užuominą į būsimąjį grupės albumą ties kuriuo vaikinai dirbą pastaruosius keletą metų. Persipinantys psichodeliniai gitarų garsai su radijo bangų traškesiais, nuneš klausytoją į jo vidinį

pasaulį ir išgyvenimus. Pasirodymo metu „Brokenchord“, taip pat planuoja pagroti ir klausytojams jau girdėtų kūrinių.

Šviesų dailininkas Justas Bo renginio metu kurs psichodelinę atmosferą, įtraukiančią klausytojus į muzikinę kelionę. Pagrindine medija, kūrėjas pasirinko šviesos šaltinį skleidžiančias projekcijas, padėsiančias užpildyti Sodas 2123 koncertų salės erdves.

Sodas 2123 menų komplekso erdvėje laukia debiutinis grupės „park” pasirodymas. Punk, noise, grunge, shoegaze, slowcore žanrus tyrinėjantis vaikinų trio susikūrė 2022 m. ir jau spėjo išleisti du albumus.

Pirmajame albume „I like it when you do that thing when you feel a little gone from the world” atsispindi muzikantų pažintis tarpusavyje. Šio albumo antrinis pavadinimas „thoughts of gerald parker“. Gerald parker – absurdiškas, iškrypusiai žaismingas fikcinis veikėjas grindžiantis nereikšmingumą grupės muzikoje. Sekanti dalis kūrinių, iškilusių į viešumą pavadinta „snorting glass in the backroom“. Albume atsispindi noras gebėti tarpusavyje sulipdyti įvairiomis spalvomis spinduliuojančias dainas. „park” laukia progos pirmą kartą pristatyti savo kūrybą viešai.

Grupės nariai atvirauja: „Mus įtin motyvuoja galimybė dalintis scena su grupe „Brokenchord”, jų požiūris į muziką ir kūrybinis dialektas papildo „park” ir yra viena varomųjų būsimo koncerto jėgų. Renginys yra labai laukiamas. Bus gražu”.

„Brokenchord” grupės nariai akcentuoja, kad jiems viena svarbiausių užduočių kiekvieno renginio metu sukurti unikalią atmosferą ir patirtį, klausytojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas