Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 26

Kalėdiniame „Sheep Got Waxed“ koncerte muziką skleis net šviesos

Gruodžio 27 d. 18 val. „Menų spaustuvėje“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) vyks vienos ryškiausių jaunų laisvojo eksperimentinio džiazo grupių „Sheep Got Waxed“ koncertas. Be tradicinių instrumentų, pasirodymo metu muziką skleis ir... šviesos!
„Sheep Got Waxed“
„Sheep Got Waxed“

Kalėdinį koncertą trio „Sheep Got Waxed“ (Paulius Vaškas, Adas Gecevičius ir Simonas Šipavičius) džiazo mylėtojams pagardins ypatingomis natomis: elektrinę gitarą, saksofoną, perkusiją ir elektroniką sujungianti grupė į pagalbą pasitelkė ir šviesas: pasirodymo metu džiazo gerbėjai išvys neįprastą garso ir šviesų sintezę, kuria rūpinsis „Technariumo“ komandos narys Albertas Mickėnas. Apšvietimas, anot grupės narių, tiesiogiai reaguos į instrumentus ir spalvins sceną tiesiog čia ir dabar, visų klausytojų akyse.

„Sheep Got Waxed“ koncertas
„Sheep Got Waxed“ koncertas

„Taip, šįkart grosime ne tik instrumentais, bet ir šviesomis: bendradarbiaudami su šviesų ekspertu A. Mickėnu, instrumentus sujungsime su apšvietimu ir taip sieksime žiūrovams palikti dar didesnį įspūdį“, – teigia „Sheep Got Waxed“ narys Paulius Vaškas, grupėje grojantis elektrine gitara.

Grupės nariai vienbalsiai teigia, kad šis pasirodymas savotiškai vainikuos jų sceninę veiklą: muzikantai juokauja, kad šiam koncertui ruošėsi bemaž visą gyvenimą. Anot P. Vaško, koncerte žmonės išgirs ne tik senus, jau pažįstamus, bet ir naujus kūrinius: programa buvo gerokai atnaujinta. „Labai rūpinamės, kad pasirodymas publikai patiktų; norime, kad „Sheep Got Waxed“ muzika sklistų kuo plačiau ir pasiektų įvairių klausytojų ausis“, – sako grupės narys.

„Sheep Got Waxed“ – spontaniškai užgimęs muzikinis organizmas, kurio pagrindinė varomoji jėga – improvizacija. Grupės muzika kupina laisvės, energijos, šiuolaikiškų, dažnai netikėtų, kartais nepatogių garso proveržių. Šis trio neša naują perspektyvą į džiazo, elektroninę ir akademinę muziką. Grupės nariai grodami naudoja visas rankas ir visas kojas, o gitarą, saksofoną ir būgnų komplektą palydi įvairūs efektų blokai ir skaitmeninė perkusija. Grupė koncertavo Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje, apdovanoti „Vilnius Jazz Young Power“ pagrindiniu prizu, taip pat buvo nominuoti Ausiniam scenos kryžiui.

Koncertas vyks š. m. gruodžio 27 d. 18 val. Vilniuje, „Menų spaustuvėje“ (Šiltadaržio g. 6). 

Bilieto kaina – 10 €.

Bilietus galima įsigyti www.bilietupasaulis.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento