Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 23

Kauno filharmonijos scenoje – klasikos, džiazo ir elektroninės muzikos sintezė

Modesto Mussorgskio kūrinio „Parodos paveikslėliai“ interpretacijai jėgas suvienijo ne tik profesionalūs įvairių muzikos stilių atlikėjai iš Vilniaus ir Kauno, bet ir skirtingų meno šakų atstovai.
Projekto „Išgirsk kitaip“ kūrėjai
Projekto „Išgirsk kitaip“ kūrėjai / Projekto „Išgirsk kitaip“ archyvo nuotr.

Klasikinės muzikos profesionalai ir mėgėjai puikiai žino, kad „Parodos paveikslėliai“ – vienas sudėtingiausių fortepijoninių ciklų. Lapkričio 28 dieną tuo galės įsitikinti ir džiazo bei elektroninės muzikos gerbėjai. Kauno filharmonijos scenoje kūrinys suskambės kaip klasikos, džiazo ir dabar itin populiarios elektroninės muzikos sintezė. Projekto „Išgirsk kitaip“ iniciatorė pianistė Virginija Unguraitytė – klasikinės muzikos atlikėja.

„Parodos paveikslėlius“ ne kartą grojusi akademinėse scenose, ji pajuto poreikį įrodyti, jog daugumai gerai pažįstamą, o gal kai kam ir kiek per daug akademišką klasiką galima paversti šiuolaikiniu atradimu. Idėja „užkabino“ du muzikantus, su kuriais Virginija susipažino įrašų studijoje – džiazo gerbėjams puikiai žinomą pianistą Arną Mikalkėną bei elektroninės muzikos mėgėjams ir daugelio muzikos festivalių lankytojams pažįstamą grupės „Golden Parazyth“ narį Aurimą K@ Vilkišių.

Antrame iš dešimties Mussorgskio sukurtų paveikslėlių „Sena pilis“ Aurimas K@ Vilkišius ne tik atskleis, kaip dera klasikos ir elektronikos stiliai, bet ir pats virs viduramžių trubadūru, klajojančiu senų laikų dainiumi. Tad greta populiarių sceninės muzikos stilių atsidurs dar vienas – gatvėje išsivystęs ir žmonių itin mėgtas trubadūrų muzikos žanras. Tuo atlikėjai tikisi įrodyti, kad muzika yra visiems suprantama bendra kalba, o atliekama profesionaliai ji gali sėkmingai jungti tai, kas iš pirmo žvilgsnio visiškai nedera.

VIDEO: "Isgirsk kitaip" repeticija

Koncertas leis patirti vieną keisčiausiai skambančių paradoksų – muziką bus galima ne tik išgirsti, bet ir pamatyti. Dar neprasidėjus koncertui, publika Kauno valstybinės filharmonijos foje turės galimybę apžvelgti karikatūristo ir stiklo dailininko Edmundo Unguraičio „parodos paveikslėlius“. Menininkas pateiks piešinių, atspindinčių kiekvieną Mussorgskio kūrinio dalį, eskizus. Edmundo Unguraičio karikatūros spausdinamos įvairiuose leidiniuose, jo suprojektuoti stiklo dirbiniai tapo prizais tarptautinių sporto varžybų nugalėtojams, o prieš septynerius metus dailininkas Kaune įkūrė Stiklo galeriją.

Pamatyti ir išgirsti „Parodos paveikslėlius“ kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę lapkričio 28 dieną 18 valandą Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai