Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 13

„KeyMono“ debesyse

Klubo „Tamsta“ scena ir priekiniai staliukai didžiąją penktadienio vakaro koncerto dalį skendėjo dūmuose, migloje, debesyse, panašiai kaip ir mano mintys. Kadangi nežinau, apie ką dainuoja „KeyMono“, ir gerai neišmanau elektroninės muzikos konteksto, man belieka rašyti apie tai, kaip aš mačiau „KeyMono“ koncertą ir jo atmosferą.
Daiva Starinskaitė
Daiva Starinskaitė / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Man nuo pat pradžių labai patiko būgnininko partijos ir jo žaidimai ritmu. Kadaise mokykloje per muzikos pamoką mokytojas pasakė, kad vienintelis šiuolaikinės populiariosios muzikos elementas, kuris ne degraduoja, bet evoliucionuoja, yra perkusija.

Aišku, tai radikalokas teiginys, su kuriuo elektroninės muzikos mėgėjai, ko gero, nesutiktų. Pozicija, iš kurios minėtas mokytojas vertina muziką, labai akivaizdi.

 
 

Kita vertus, tai, kad ritmui suteikiama vis didesnė svarba, kad jis neretai išeina į pirmą planą, mano manymu, yra iš esmės teisingas pastebėjimas. Užtenka palyginti pastarųjų trijų dešimtmečių pop ir elektroninę muziką, kad pamatytum ritmo sekcijos sudėtingumo ir svarbos kaitą.

Kaip drum machine‘as skamba, tarkim, senųjų „Scooterių“ tipo muzikoje, o kaip – jungle ir drum‘n‘basso muzikoje, tokių prodiuserių kaip Timbalandas pop dainų aranžuotėse, arba beats ir kituose naujesniuose stiliuose.

Visa tai yra ritmo iškilimo įrodymai. „KeyMono“ koncertas šią tendenciją ne šiaip patvirtino, bet išnaudojo visu šimtu procentu. Man asmeniškai būgnai suteikė labai daug džiaugsmo.

Apskritai, soulo, r‘n‘b, idm (tebūnie tai ir nekorektiškas terminas), funko, downtempo ir net d‘n‘b bei hiphopo įtakų prisotinta „KeyMono“ melo-mikstūra yra unikali ir kabliuojanti. Tad bendras vaibas buvo labai pozityvus.

„KeyMono“ įdomiai derina siekį kuo profesionaliau atlikti savas kompozicijas – tuo jie panašūs į neseniai ten pat koncertavusius „Kurak“ – ir steigti emocingą santykį su publika.

Vokalistės Daivos Starinskaitės amplua scenoje – savotiškas emocingas šaltukas. Dažniausiai šypsomasi buvo ne publikai, o kitiems grupės nariams.

Bet sykiu Daiva visą koncertą šoko ir nekart skatino tai daryti klausytojus. Nors tai darydama ir išlaikė rimtumą.

Kulminacinė muzikantų ir publikos sąjunga įvyko pačioje koncerto pabaigoje, Daivai paprašius „paskutinį kartą iškelti rankas į viršų, kaip sename video iš Niujorko“.

Mariaus Žičiaus nuotr./KeyMono
Mariaus Žičiaus nuotr./„KeyMono“

Tad ir išėjo, kad salę ir sceną iš pradžių jungė ne tiek muzikantų nukreiptumas į klausytojus, kiek dūmai, vienodu greičiu skrodę Daivos aukštakulnius ir stiklines ant klubo staliukų.

O pabaigoje juos sujungė Niujorkas.

Žmonės.lt koncerto apžvalgą skaitykite čia.

Mariaus Žičiaus nuotr./KeyMono
Mariaus Žičiaus nuotr./„KeyMono“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?