Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 03

Klaipėdoje startuoja džiazo fiesta

Pasaulinės džiazo ir „world“ (angl.k. pasaulio) muzikos žvaigždės ir legendos, Kuršių mariose plazdenančios džiazuojančių jachtų burės ir daug „geros muzikos geriems žmonėms“ – visa tai jau šiandien uostamiesčio Kruizinių laivų terminale startuojantis 22-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis.
Joj Mayer
Joj Mayer / Lauryno Butkevičiaus nuotr.

Vienas ryškiausių šių metų festivalio programos karūnos brangakmenių – pasaulinį populiarumą pelniusios muzikos žvaigždes iš Prancūzijos „Electro Deluxe Big Band“. Tai garsiausių pasaulio muzikos festivalių geidžiami svečiai ir pastarojo meto Prancūzijos džiazo muzikos radijo stočių TOP dešimtukų karaliai.

Pirmąjį birželio savaitgalį pasinerti į nenuilstamą džiazo ritmą taip pat kvies unikalus bliuzo atlikėjas ir gitaristas iš JAV Carlos Johnson, viena iš originaliausių džiazo pianisčių bei unikali improvizacijų meistrė, grojusi net ir Baltuosiuose Rūmuose japonė Keiko Borjeson, jaunieji muzikos stebukladariai iš Bulgarijos „Funky Miracle“, Baltarusijos džiazo muzikos pasaulio vizitinė kortelė grupė „Apple Tea“, džiazo stereotipų laužytojai iš Sankt Peterburgo „Newlux“, romantiškieji vokiečiai Stefan Gwildis ir Tobias Neumann.

Lauryno Butkevičiaus nuotr. /Carlos Johnson
Lauryno Butkevičiaus nuotr. /Carlos Johnson

Šiemet į Klaipėdą sugrįžta ir „Būgnų dievas“ Jojo Mayer. Tad festivalio žiūrovams privalu nusiteikti nenuilstančiai būgnų audrai, kurią virtuoziškai valdys Jojo.

Beje, J.Mayer į uostameistį atvyko jau ketvirtadienį, o į Klaipėdą iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto jis buvo atskraidintas bendrovės „Amberton Air“ sraigtasparniu:

VIDEO: JOJO MAYER atvyko į Klaipėdą

Dar vienas iš šių metų Klaipėdos pilies džiazo festivalio programos karūnos brangakmenių - britų džiazo muzikos legendos „Shakatak“, galinčios pasigirti daugiau nei 30 metų neblėstančia sėkme ir populiarumu, virš 50 išleistų diskų ir pasaulio radijo stočių TOP dešimtukus šturmavusiais hitais.

Festivalis didžiuojasi galėdamas savo žiūrovams pristatyti ne tik garsiausias pasaulio muzikos žvaigždes, bet ir unikalius lietuvių atlikėjų ir muzikantų projektus. Auksinis Lietuvos balsas Vilija Matačiūnaitė ir profesionalusis džiazo orkestras „Kaunas Big Band“ specialiai 22-ąjam festivaliui paruošė iki šiol dar niekur negirdėtą programą „Natalie Cole prisimenant“, skirtą šiai garsiai JAV muzikos atlikėjai atminti.

Kaip ir dera tikram prie jūros gimusiam bei augusiam renginiui, šiandien festivalis jau nebeįsivaizduojamas be gretimais Kuršių mariose plazdenančių burių. Tęsiant ilgametę festivalio ir Lietuvos buriuotojų sąjungos draugystę, pirmąjį birželio savaitgalį Klaipėdoje startuos nauja regata „Jūrinių jachtų taurė – Klaipėda Jazz Race“, kurioje dalyvaus stipriausios Lietuvos kreiserinės jachtos.

Plazdenančiomis jachtų burėmis pasipuošęs Festivalis svarią duoklę atiduos ir jauniesiems Klaipėdos buriuotojams. Danės upėje surengtoje „Klaipėda Jazz Dancer“ regatoje susirungs kelios dešimtys „Optimist“ klasės jachtų.

Po metų pertraukos oficiali Klaipėdos pilies džiazo festivalio atidarymo ceremonija vėl persikels į Klaipėdos piliavietę, kur šiandien (penktadienį), 18 val., skambant fanfaroms bus iškelta miesto vėliava.

Beje, apie pusvalandžiu anksčiau klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti ir į regatos „Jūrinių jachtų taurė – Klaipėda Jazz Race“ atidarymo ceremoniją, vyksiančią Danės upėje, tarp Kruizinių laivų terminalo ir Biržos tilto. Jos metu Danės upė suskambs S.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro atliekamos muzikos garsais. Specialiai regatos atidarymui trumpam pakils ir uostamiesčio Pilies tiltas.

XXII Klaipėdos pilies džiazo festivalio programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento