Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 27

Lietuvoje viešės charizmatiškasis pianistas Konstantinos Papadakis

Šią savaitę Lietuvoje viešės charizmatiškasis graikų pianistas ir pedagogas Konstantinos Papadakis. Jau daugelį metų JAV gyvenantis ir nuolat koncertuojantis muzikantas ves meistriškumo pamokas jauniesiems Lietuvos pianistams Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jo viešnagę vainikuos solo rečitalis Vilniuje, kuris vyks lapkričio 30 dieną, penktadienį, 19:00 val., Lietuvos muzikos ir teatro akademijos koncertų salėje.
Konstantinos Papadakis
Konstantinos Papadakis / Organizatorių nuotr.

Jau treti metai šio muziko koncertine karjera rūpinasi garsi muzikos vadybos kompanija „DSH Management“. Pianistas publikos atpažįstamas iš savito interpretacijos braižo, kupino subtilaus nuoširdumo ir kilnaus atsidavimo, leidžiančio klausytojui susilieti su intymiausiomis kompozitorių muzikinėmis užmačiomis. K.Papadakis garsėja savo nepriekaištinga atlikėjo technika. „Išskirtinis atlikėjo  muzikavimo bruožas – tai nuostabus prisilietimas, fenomenali technika ir stebuklingas atsidavimo ir kokybės derinys”, – teigia Willem Boone (PIANO-NEWS.COM). Pianisto repertuare mirga patys sudėtingiausi fortepijoninės muzikos opusai. Koncerto Vilniuje programoje skambės taip pat didelio pianisto iššūkio reikalaujantys kūriniai – F.Liszt Sonata h-moll, I.Stravinsky „Petruška“, D.Scarlatti 4 sonatos ir šiuolaikinio JAV kompozitoriaus R.Maggio pjesė.

„Puikus menininkas su išskirtine technika, nepaliekantis abejonių, aukščiausios prabos muzikantas“, — taip apie pianistą kalbėjo legendinis rusų pianistas Nikolajus Petrovas.

Graikų pianistas Konstantinos Papadakis, gimęs Heraklione (Kreta), žiniasklaidos apibūdinamas kaip didžiausia muzikos viltis, nuoširdus, gaivališkas menininkas. Grodamas solo rečitalius, koncertus su orkestru, kamerinę muziką, pianistas aplankė bene visus pasaulio kontinentus: Rusiją, Kanadą, JAV, Pietų Europos šalis. Konstantinos muzikavo pagrindinėse koncertų salėse bei meno centruose: Jordan Hall (Bostonas, JAV), Wigmore Hall (Londonas), Atėnų koncertų salėje, Niujorko Carnegie Hall, Sankt Peterburgo „Didžiojoje” koncertų salėje, kur, beje, Konstantinos atliko graikų ir rusų šiuolaikinių kompozitorių kūrinių pasaulines premjeras. 2004 metais pianistas koncertavo Atėnų Olimpinių žaidynių atidarymo koncertuose.

Šių dienų kompozitoriai su didžiausiu įkvėpimu dedikuoja atlikėjui savo kūrinius, kurie skamba radijo, televizijos eteriuose. K.Papadakio tarptautinių konkursų premijų kolekcijoje puikuojasi „Esther & Albert Kahn“ prizas bei prestižinis „Yannis Vardinoyannis“ apdovanojimas, kuris pirmą kartą istorijoje buvo skirtas pianistui. 2011 metais, minint Ferenco Listo gimimo metines, Konstantinos surengė išskirtinį rečitalių ciklą, sudarytą iš mažiau žinomų, smulkesnių kompozitoriaus kūrinių, pavadinimu „The Short Liszt“ („Listas trumpai“). Tų pačių metų pavasarį K.Papadakis įrašė naują unikalią kompaktinę plokštelę su 23 miniatiūriniais Liszto šedevrais.

Konstantinos muzikos studijas pradėjo Graikijos Kretos konservatorijoje pas Vilma Antonakaki. Jau po metų laimėjo pirmąją vietą „Visos Graikijos“ konkurse, kur taip pat buvo gavo specialų apdovanojimą už savo kompoziciją. Iškart po to debiutavo kaip solistas, demonstruodamas savo ypatingą muzikalumą ir pianisto įgūdžius. Vėliau, gavęs stipendiją Graikijos konservatorijoje Atėnuose, studijas tęsė pas Costis Gaetanos. Aukštąją mokyklą baigė aukso medalio apdovanojimu. Tobulinosi pas Martino Tirimo (Londono karališkoji muzikos akademija) ir Nikolajų Petrovą (Maskvos konservatorija). Vėliau studijas tęsė Bostono universitete pas profesorių Anthony di Bonaventurą. 2000 metais pianistas buvo pagerbtas „Esther & Albert Kahn“ apdovanojimu ir buvo pakviestas į Bostono universiteto fortepijono katedrą, kur jis dirbo ne vienerius metus. Nuo 2006 iki 2011 metų Konstantinos buvo „Samuel Barber Artist-in-Residence“ „West Chester“ universitete Pensilvanijoje. Šiuo metu pianistas dėsto „New England“ (Bostonas, JAV) konservatorijoje.

Pasaulinį pripažinimą pelnęs atlikėjas jau labai greitai savo pasirodymu nudžiugins Lietuvos melomanus. Pirmasis ir vienintelis pianisto-virtuozo koncertas Baltijos šalyse jau šį penktadienį Vilniuje, LMTA koncertų salėje, 19 val.

Programoje skambės R.Maggio, F.Liszt, D.Scarlatti, I.Stravinski kompozitorių kūriniai. Bilietus platina Bilietai.lt

Pianisto vizitą į Lietuvą organizuoja viešoji įstaiga „AMC LT“. Šį projektą dalinai finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai