Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 08

Liudo Mockūno kvartetas: laisvojo džiazo pasirodymas Rūdninkų knygyne

Birželio 10 d. 19 val. Rūdninkų knygyną užlies aštri improvizacinė muzika: laisvojo džiazo meistras saksofonininkas Liudas Mockūnas gros su Armanu Isojanu (kontrabosas), Arnu Mikalkėnu (perkusija) bei Tadu Petkevičiumi-Grajausku (elektrinė gitara). Nevaldomas avangardas nepaliks abejingo nė vieno laisvojo džiazo mėgėjo!
Liudas Mockūnas Rūdninkų knygyne
Liudas Mockūnas Rūdninkų knygyne / Nikitos Voitovo nuotr.

Saksofonininkas Liudas Mockūnas kritikų apibūdinamas kaip atlikėjas ir kompozitorius, kurio vardas garantuoja meistrišką atlikimą ir kompozicinę intrigą. Menininkas laisvąjį džiazą sumaišo su lyrika ir ekspresionizmu, ir klausytojai gali mėgautis savitu L. Mockūno stiliumi. Įgijęs ne tik džiazo, bet ir akademinį išsilavinimą, atlikėjas derina džiazą su šiuolaikine akademine muzika. 

Armėnų kilmės kontrabosininkas Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje, vėliau baigė kontraboso studijas LMTA. Bosininko karjerą jis pradėjo uostamiestyje – grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende. Muzikantas pasirodo įvairuose projektuose ir džiazo sesijose. 

Kaunietis Arnas Mikalkėnas valdo tris instrumentus: būgnus, akordeoną bei klavišinius. Muzikanto deklaruojamas tikslas – puoselėti improvizacinį nekomercinį meną, uždegti publiką muzikos ekspresija.  Menininkas taip pat yra gerai žinomas ir akademinės muzikos pasaulyje – laimėjo daug tarptautinių konkursų, koncertavo daugelyje užsienio šalių.

Gitaristas iš Kauno Tadas Petkevičius-Grajauskas baigė VDU Džiazo katedrą, šiuo metu groja kolektyve „Kaunas Big Band“. Menininkas teigia, kad su muzika susidūrė kaip su natūraliu, nevaržomu reiškiniu ir savo karjeroje sutiko nemažai jį įkvėpusių žmonių, patvirtinančių mintis, kurios būdavo apmąstomos dar pačioje muzikavimo pradžioje. Su kai kuriais jų jis pasirodys ir birželio 10-ąją!

Bilieto kaina – 11,99 €
LMTA studentams – 8,99 €

Dėmesio! Registracija į koncertą – būtina! Lauksime jūsų skambučių (8-5 2610266) arba laiškų (info@rudninkuknygynas.lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento